16. januar 2019
Naturdagpleje 2 uge 7
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt spændende dyr hos Naturdagplejen i Snekkerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt spændende dyr hos Naturdagplejen i Snekkerup
Heden - 09. februar 2018 kl. 08:44
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hos Naturdagplejen i Snekkerup elsker de dyr og de har efterhånden en hel Noahs ark. På gården findes heste, får, geder, hunde, katte, gæs, kaniner, høns, nymfeparakitter, undulater og nu har de føjet endnu en spændende dyreart til samlingen – nemlig alpakaer!
Alpakaer stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor de primært lever i Andelsbjergene. Her er de et meget værdifuldt husdyr for bønder i de afsidesliggende egne. Verden over er de mest kendt fra deres fine uld, som holder bedre på varmen end den mere anvendte fåreuld. Deres nære slægtning, Lamaen er mere almen kendt og der findes derfor endnu ikke særlig mange alpakaer i Danmark.
 
I 2017 kom den første alpaka til Naturdagplejen og familien blev hurtigt glade for den lille fyr og besluttede sig straks for at give ham en veninde og partner. Alpakaer er dog længe undervejs, en hun er som regel drægtig et helt år, og derefter skal føllet gå sammen med sin moder i mindst 6 måneder. Derfor var det først i begyndelsen af dette år at alpakahingsten, Alfie fik sig en kammerat af din helt egen slags. De hygger sig nu i stalden og venter på at foråret kommer, så de igen kan få mange løbeture på græsset.
Se mere om naturdagplejens dyr på www.Rosenmark.dk

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk