21. februar 2019
Galleri 1 uge 37
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt galleri i maleriske omgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt galleri i maleriske omgivelser
Heden - 13. september 2018 kl. 08:45
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Torben Thorsø
Nu er der kommet et galleri på Svenstrup Gods. Det er den lokale avismand, der står bag.
  Der er muligheder i det rum
Det kunne han se ved første øjekast og nu, efter masser af knofedt og maling, er Galleriet Svenstrup klar til at slå dørene op.
- Det er et utroligt charmerende rum, som jeg blev fascineret af og tænkte, at det måtte kunne bruges til noget, fortæller Bent Tranholm Jensen, der i Borup er kendt som redaktør på Midtsjællands Avis/ Heden. Nu er han altså også manden bag et nyt galleri, der ligger i yderst maleriske omgivelser på Svenstrup Gods.
- Jeg synes, at det kunne være spændende at åbne et galleri, for vi har ikke noget her på egnen. Så satser jeg jo også på, at gæster til godset synes, at det vil være spændende at komme forbi galleriet, når der er udstilling, forklarer han.
Bent Jensen fortæller, at som udgangspunkt er det meningen, at der skal være skiftende udstillinger 4- 6 gange om året, hvor han gerne vil vise kunstværker af høj kvalitet for publikum.
- Udfordringen er at holde udstillingerne på et niveau, hvor der virkelig er noget at komme efter, når man besøger galleriet, siger han og fortæller, at galleriet gerne må være medvirkende til, at Svenstrup Gods bliver en slags kulturelt centrum for folk i Borup og omegn.
Det er ikke helt tilfældigt, at Bent Tranholm fik øje på tilbygningen til godsets store »drivhus«, hvor der flere gange om året holdes arrangementer. Her ligger nemlig også det lille rum, der huser et vinlaug, som han var med til at stifte for to år siden.
Den første udstilling i Galleri Svenstrup vil vise værker af kunstnerne Mette Hannemann og Jesper D. Lund, der begge vil være til stede ved ferniseringen. Det er lørdag den 15. september fra klokken 13. Samme dag holder Svenstrup Vinlaug åbent hus, hvor man kan høre om den lokale vin og smage nogle dråber. Det er fra klokken 10 - 16.
Herefter er der åbent i galleriet lørdag og søndag i ugerne 37 - 38, fra klokken 13 - 16.
Galleri Svenstrup kan findes på adressen: Borupvejen 106 A i Borup.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk