21. juli 2019
Badminton uge 6
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt fjer-fællesskab i Lejre vil have endnu flere med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt fjer-fællesskab i Lejre vil have endnu flere med
Heden - 04. februar 2019 kl. 11:05
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre IF’s badmintonafdeling med Ole Bjørn Hansen i spidsen har startet 60+ badminton i Lejre, hvor det handler om at hygge sig, mens man slår til fjerbolden. Og om at drikke kaffe og nyde det sociale samvær.
Seks mænd og damer slår skiftevis til fjerboldene på to forskellige baner. Koncentration er der masser af, når boldene skal rammes. Men mellem slagene er smilene store. Det er torsdag formiddag i Glimhallen og humøret er højt hos seniorerne, der er mødt op til 60+ badminton.
Siden september har det været muligt at mødes til et spil badminton hver torsdag kl. 10 til cirka 11 efterfulgt af den gode kop kaffe og hygge. For det sociale er mindst lige så vigtigt for deltagerne, fortæller 66-årige Ole Bjørn Hansen, der har startet tilbuddet.
"Når folk har spurgt mig, hvad man skal være god til, har jeg svaret, at man skal være god til at drikke kaffe og kunne sludre lidt bagefter", siger Ole Bjørn Hansen og smiler stort, "Og så kan det give bedre velvære i hverdagen og måske nogle nye venner at snakke med".
En af dem, der ofte er at finde i Glimhallen torsdag formiddag, er 65-årige Kirsten Svendsen fra Lejre.
"Det er sjovt, og man får noget motion. Og det er hyggeligt, at man kan snakke lidt om, hvad der sker i Lejre, når vi har 3. halvleg (kaffe efter at have spillet badminton, red.)," siger Kirsten Svendsen.
Plads til flere
Selvom det allerede er lykkes at få en håndfuld personer med til 60+ badminton, så håber Ole Bjørn Hansen, at der er flere i og omkring Lejre, som har lyst til at være med. For der er plads til 24 deltagere hver gang, som kan blive en del af fællesskabet, fortæller han.
"Man kan starte på det niveau man har, og så kan man stille og roligt træne sig op. Man spiller nemlig i det tempo, man selv har lyst til og magter", siger Ole Bjørn Hansen.
Så selv om man ikke har spillet før, kan man sagtens være med. Ole Bjørn Hansen har erfaring med at træne badminton og er klar til at give nye spillere en introduktion til, hvordan man spiller badminton, hvis de har lyst til det, fortæller han. Og man behøver ikke noget udstyr. For man kan låne en ketsjer, og klubben sørger for bolde.
Let at komme
ind i fællesskabet
Niveauet er blandet. Nogle har ikke så meget erfaring, mens andre har gjort comeback efter mere end 30 år på sidelinjen. En af dem er 74-årige Holger Harvey Hansen fra Lejre.
"Jeg har længe haft lyst til at starte til badminton igen. Men i og med at jeg har været ude af systemet og ikke rigtig kendte nogen, der spillede badminton, så har det været svært at komme i gang. For holdene er typisk etablerede", siger Holger Harvey Hansen.
Han fik dog chancen for at starte på et nyt hold sammen med de andre. Det gjorde det nemmere at komme i gang. Og det gjorde det muligt for Holger Harvey Hansen at møde nogle nye mennesker, han ikke har haft kontakt til før. Og der er plads til alle, for man spiller på kryds og tværs med og mod hinanden, fortæller Holger Harvey Hansen.
Hvis man har lyst til uforpligtende at prøve om 60+ badminton er noget for én, er man velkommen til at kontakte Ole Bjørn Hansen på telefon 20 91 18 80. Man kan også bare møde op lidt før kl. 10 om torsdagen ved Glimhallen, hvor han og de andre altid er klar til at byde nye velkommen.
Tid og sted
Torsdage kl. 10 til cirka 11.15 i Glimhallen, Hovedvejen 10D, 4000 Roskilde.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk