26. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tiltag sættes ind mod corona-virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tiltag sættes ind mod corona-virus

Landet over stiger antallet af smittede med corona-virus, og også i Køge Kommune har flere borgere fået besked om, at de er påvist smittet. Kommunen sætter nu nu gang i flere initiativer

Heden - 23. september 2020 kl. 08:30

Hele Danmark ruster sig for øjeblikket til at imødese et efterår, hvor smitten med corona-virus kan stige. Også i Køge Kommune ser man for øjeblikket en tendens til, at flere bliver smittet. Der er ikke tale om særlige hotspots, men et generelt smittebillede.

Køge Kommune er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har overblikket over smittetilfælde hos borgerne. Når der konstateres enkelte mindre smitteudbrud, er det i tæt samarbejde, at smitten opspores og inddæmmes.

"Vi står i en situation, hvor vi alle må gøre det, vi kan, for at sikre os bedst muligt mod smitte. Formålet er det samme som i foråret - nemlig at beskytte vores mest udsatte borgere mod smitte. I Køge Kommune kan man stadig besøge sine pårørende på plejehjem og sociale institutioner. Men husk spritten og husk den fysiske afstand, som er så vigtig," siger borgmester Marie Stærke.

På baggrund af fredagens udmeldinger fra statsministeren sætter Køge Kommune nu gang i en række initiativer, der skal hjælpe til at bremse udviklingen i smitte med corona-virus:

- ETK er i gang med at planlægge, hvordan byrummet i højere grad kan indrettes med ensretning, så man ad den vej hjælper handlende til at holde afstand.

- Kommunes administrative medarbejdere vender i vid udstrækning tilbage til hjemmearbejdspladsen, i første omgang frem til den 4. oktober. Der lukkes for fysiske eksterne møder og kursusaktivitet, og rådhusets kantine lukker. Borgerservice og alle andre borgerrelaterede tilbud holder fortsat åbent.

- Kommunens sundhedsberedskab følger udviklingen på kommunens institutioner tæt, og modtager hver dag nyt om eventuelle smittetilfælde blandt borgere og medarbejdere her.

- På skoler og dagtilbud samt kulturinstitutionerne aflyses alle planlagte sociale arrangementer.

- Byrådsmødet den 22. september holdes fysisk i rådhusets kantine, som er indrettet efter krav om afstand. Herefter tages der politisk stilling til den fortsatte møderække i såvel byråd som politiske udvalg.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk