21. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling i Borup Kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling i Borup Kulturhus

"FLERE PLANER" - Ny udstilling i Borup Kulturhus af kunstneren Jørgen Teik Hansen. Fernisering søndag 16. februar 2020 kl. 14-16.

Heden - 11. februar 2020 kl. 08:30
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Flere Planer" kalder Jørgen Teik Hansen denne udstilling. Han er figurativ maler i den forstand, at f.eks. menneskekroppen skildres i konkrete rum - enten isoleret eller i forhold til andre. Drivkraften bag hans kunst er naturen og hverdagen. Billedkunstnerisk foreligger der en afdækning af menneskelige eksistens vilkår. Farver, mennesker og genstande lever såvel sammen som adskilte - drama og poesi er underkastet samme vilkår.

Vingården og Kunstnerhuset
De seneste år er det blevet til en del malerier. På hans atelier i Kunstnerhuset i Classensgade, på Østerbro i København, mærker man tydeligt at det er hans maleriers rum. Væggene og gulvet er, ligesom hans arbejdstøj, dækket i farver, som er spor efter aktiviteter på efterhånden mange hundrede lærreder.
Når han ikke er på sit karismatiske atelier, så bruger han tiden på sin vingård på Møn. Her fremstiller Teik sin meget eftertragtede hvidvin. Han tager del i alt fra dyrkning af druerne til etiketten på de grønne slanke flasker. Det er også her, på Møn, han skaber sine tuschtegninger.
Kontrasten mellem det fysisk krævende arbejde på vingården og det koncentrerede arbejde på papiret, giver hans to passioner et bindeled.
Dansk maler og grafiker
Jørgen Teik Hansen (f. 1947) blev uddannet fra Det Kgl Danske Kunstakademi 1969-1975. Han er repræsenteret i flere, både danske og udenlandske, samlinger - bl.a. Den Kgl. Kobberstiksamling samt repræsenteret på flere museer i Danmark.
Han var medlem af kunstnersamfundet 1976-88,medlem af den ekspressionistiske gruppe ’Violet sol’ og nuværende medlem af kunstnergruppen Koloristerne.

Efter gruppens spredning har medlemmerne udviklet sig i hver sin retning, og Teik Hansen har forenklet sine figurgrupper til næsten ekstatiske tegn.

Vi glæder os over, at vi har fået mulighed for at præsentere denne udstilling. Fernisering i Borup Kulturhus søndag 16. februar 2020 kl. 14-16 og udstillingen kan ses frem til 22. marts. Gratis adgang.

Skovbo Kunstforening

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk