21. april 2019
Shelter 1 uge 40
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny shelter ved Gl. Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny shelter ved Gl. Lejre
Heden - 03. oktober 2018 kl. 09:36
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nationalpark Skjoldungernes Land færdiggør ny shelter ved Gl. Lejre.
En helt ny shelter står nu færdig ved Skibssætningen i Gl. Lejre, klar til forbipasserende der ønsker overnatning, vand eller et sted at spise madpakke.
Alle veje fører til Gl. Lejre. Den lille landsby er knudepunkt for både Munkevejen, Gudernes Stræde og Skjoldungestierne.
Med en helt ny shelter ved Gl. Lejre er det nu muligt også at overnatte ved den historiske landsby, klods op af Skibssætningen.
Og samtidig skaber den nye shelterplads en tiltrængt overnatningsmulighed langs Skjoldungestierne.

Multtoilet og
udendørs vandhane
Den nye shelterplads er placeret i den gamle grusgrav mellem Lejre Museum og Skibssætningen. Her ligger shelteren i læ og samtidig forstyrrer den ikke i landskabet.
Pladsen består af en shelter i træ med græs på taget, et lille multtoilet, en ny udendørs, frostsikret vandhane ved indgangen til Lejre Museum, samt et renoveret bordebænkesæt og bålplads.
Med de nye faciliteter er der skabt et hyggeligt sted for forbipasserende, hvad end man ønsker at overnatte eller blot et sted til at spise sin madpakke, tanke vand og tilberede bål-kaffen.
Ønsker man at overnatte, fungerer det ved først-til-mølle princippet. Det vil sige, at shelteren ikke skal bookes.

Ny shelter finansieret
af nationalparken
Det er Nationalpark Skjoldungernes Land, der har finansieret den nye shelterplads. Naturstyrelsen, som ejer grunden, hvor shelteren ligger, var med på idéen.
Baggrunden var et behov for flere overnatningsmuligheder og vandposter langs Skjoldungestierne, og Gl. Lejre var derfor et perfekt sted med sin placering så centralt på ruten og nogenlunde halvvejs mellem de sheltere, der i forvejen ligger i Boserup Skov i nord og Bidstrup Skovene i syd.
Nationalparken håber nu, at folk vil tage godt imod den nye shelterplads, passe godt på den og tage hensyn til de lokale, der bor i området.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk