29. september 2021
Ligesom tidligere år kan man i år lægge vejen forbi Borup Kino på kulturnatten. Derudover åbner bl.a. bibliotek, kirke og kulturhus dørene for børn og voksne. Arkivfoto.
Ligesom tidligere år kan man i år lægge vejen forbi Borup Kino på kulturnatten. Derudover åbner bl.a. bibliotek, kirke og kulturhus dørene for børn og voksne. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan der endelig holdes kulturnat i Borup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan der endelig holdes kulturnat i Borup

Fredag den 27. august er der igen kulturnat i Borup. De seneste lempelser af coronarestriktionerne betyder, at kulturnatten kan blive stort set som de tidligere år.

Opdateret 19. august 2021 kl. 09:59
Heden - 19. august 2021 kl. 09:30

"Vi er utrolig glade for, at det kan blive til noget. Det er en stor lettelse."

Sådan lyder det fra Karsten Jensen, medlem af Borup Borgerforening og tovholder for Borup Kulturnat 21, efter at det i sidste uge blev klart, at kulturnatten i Borup i år kan holdes uden de helt store restriktioner og begrænsninger.

Sidste år blev kulturnatten aflyst pga. corona, og i år har der været spænding lige til det sidste, fordi de seneste lempelser af restriktioner først blev meldt ud i sidste uge. Men de lempelser har nu gjort det muligt at gennemføre kulturnatten som vanligt, bl.a. fordi det er muligt at bruge kulturhuset, og fordi der ikke vil være krav om coronapas og afstand.

"Så vi har haft travlt den seneste uge, efter at det faldt på plads, at vi kan bruge kulturhuset," siger Karsten Jensen, som dog har haft de mere formelle forberedelser på plads i lang tid.

"Allerede i februar/marts søgte jeg kommunen om tilladelse til at bruge gaderne og politi og beredskabsstyrelse om at afspærre gaderne, så de ting har vi haft på plads længe,"

Tilbage til det normale
De senere år har der ifølge Karsten Jensen været mellem 500 og 1000 mennesker til kulturnatten fordelt ud over eftermiddag og aften. Håbet er, at der i år vil komme omkring de 1000.

"Jeg har ikke hørt andet end meget positive meldinger fra folk, når de hørte, at kulturnatten kunne blive til noget i år. Folk er glade for, at de endelig kan vende tilbage til noget, der ligner det normale. Så jeg er lige ved at tro, at der næsten kommer flere, end der plejer, fordi der endelig er en mulighed for at komme ud og møde folk og få noget at spise og drikke."

Eftermiddag og tidlig aften er programmet mest rettet mod børnefamilier, mens aftenprogrammet mere retter sig mod voksne med mad, øl og musik. Og så er der den traditionsrige afslutning med festfyrværkeri på Savværksgrunden kl. 22.

Der er næsten det samme antal butikker og restauranter meldt til som i '18 og '19, men nogle af de mindre madvogne og boder har endnu ikke meldt sig til. De kommer dog nok inden så længe, mener Karsten Jensen, der også er åben for, at flere private kan melde sig med en bod.

"Det koster ikke noget for en stadeplads, og man kan bare sende en mail til mig, hvis man vil være med, så finder vi ud af det."

Borup Kulturnat 21
Fredag den 27. august kl. 15 starter første programpunkt.
I løbet af eftermiddag og aften er der musikalske indslag, udstillinger, bål og skumfiduser, mad og drikke og meget andet.
Aftenen slutter med festfyrværkeri på Savværksgrunden kl. 22.
Det er Borup Borgerforening, der står bag arrangementet.
Vil man deltage med en bod, kan man kontakte Karsten Jensen fra borgerforeningen på karsten415@jensen.tdcadsl.dk

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk