23. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturplanteskole byder på en overflod af sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturplanteskole byder på en overflod af sundhed

Den 29.-30. august er der høstmarked hos Naturplanteskolen syd for Hedehusene med rekordmange sjove, sunde, spiselige og inspirerende oplevelser for både børn og voksne.

Heden - 26. august 2020 kl. 08:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For andet år i træk afholder Naturplanteskolen økologisk høstmarked. Arrangørerne serverer et sundt og sjovt overflødighedshorn fra det fascinerende planterige præsenteret på en anderledes og bogstavelig talt spiselig måde.

I år sker det både lørdag den 29. og søndag den 30. august kl.10-16.

"Vi har rigtig meget at vise i år, rigtig meget at byde på her i vores spiselige have," siger indehaver Aiah Noack.

Der er bl.a. to gratis workshops, begge dage kl. 14. Om lørdagen om biodynamiske grøntsager. Om søndagen om hjemmebrygning af øl.

Begge dage vil der også være liflige smagsprøver til at skylle den tørre viden - dog fortalt både levende og appetitligt - ned med.

Naturplanteskolens nye café åbnes officielt den 29. august. Med croissanter, kager, is og sandwich - og walk and talk-kaffe, så folk kan tage en kop kaffe med sig og gå en tur rundt og opleve den varierede have. Det kan f.eks. være forbi friluftspizzariaet, hvor man ved serveringsborde på et smukt nyanlagt plankegulv midt i Naturplanteskolen kan lade de mange naturindtryk synke ind.

De vegetariske pizzaer bages i en brændefyret, nybygget udendørs pizzaovn. Køb én og spis efterfølgende, så mange du kan gratis. Smag også gratis den friskpressede juice, hvis fremstilling af nyplukkede æbler man kan følge med i lige ved siden af.

Alt sammen sker med udsigt til en ny, gravefri og vandingsfri køkkenhave, som i maj blev anlagt oven på en gammel, strid græsplæne. Nu bugner den af sommerkål, bladselleri, rødbeder, bladbeder, majs samt kartofler, dyrket blot med halm som dække.

Ligesom sidste år er der konkurrence om at gætte, hvor mange kartofler, der er vokset frem.

"Den gravefri køkkenhave er en virkelig natur- og rygvenlig måde at omlægge fra græsplæne til frodig køkkenhave på; kom selv og se," lyder opfordringen.

Konceptet er - sammen med flerårige planter - en hjørnesten i Naturplanteskolens arbejde med konkrete delløsninger på klimakrisen samt klog og udgiftsbesparende nyudnyttelse af haver, ikke mindst græsplænehaver.

Den økologiske Naturplanteskole sælger over 400 forskellige spiselige, flerårige planter, bærbuske og frugttræer, som folk kan dyrke derhjemme i villahaven til glæde for både madbudget, sundhed og det globale og lokale klima.

Det fulde program kan ses på www.naturplanteskolen.dk

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk