18. september 2019
Viby friskole 2 uge 51
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturfagsmesse på Viby Friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturfagsmesse på Viby Friskole
Heden - 19. december 2018 kl. 08:47
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af: Trine Thingsgaard
Der var nerver på, da 9. klasses eleverne på Viby Friskole sidste torsdag havde indbudt skolens øvrige elever og personale til naturfagsmesse. Allerede inden dørene blev åbnet, stod flere af skolens klasser forventningsfulde udenfor og ventede på at blive lukket ind.
Gennem længere tid havde eleverne i 9. klasse arbejdet engageret med selvvalgte naturfaglige problemstillinger som forberedelse til deres afgangsprøve til sommer. Eleverne havde lavet imponerende illustrative modeller, relateret til deres meget forskellige problemstillinger. En gruppe - Lasse og Julie - havde eksempelvis arbejdet med plastik i verdenshavene og havde lavet et stort verdenskort, som illustrerede det tiltagende globale problem med store plastikøer, som samler sig i verdenshavene. Verdenskortet var koblet sammen med en fysisk model af, hvordan en cirkulerende strøm i et vandfad får små plastikstykker til at samles. Modellen illustrerede de havstrømme, som skaber plastikøerne.
De modeller eleverne havde fremstillet var både blevet brugt i deres undersøgende arbejde forud for messen og var med til at gøre elevernes formidling meget håndgribelig på selve naturfagsmessen. Eleverne havde sat sig grundigt ind i deres problemstillinger, og de formidlede deres undersøgelser og besvarede spørgsmål fra både store og små. Udvalgte modeller er i øjeblikket udstillet i skolens scienceafdeling.
9. klasses eleverne fik rig lejlighed til at øve sig i at samtale om en naturfaglig problemstilling, hvilket netop er det eleverne skal til afgangsprøven til sommer. Både eleverne i 9. klasse og de besøgende på messen var meget begejstrede. Det var første gang, der blev afholdt en naturfaglig messe på Viby Friskole, men næppe den sidste.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk