18. juni 2021
Nu er det tid til at melde sig, hvis man ønsker at blive konfirmeret næste år i Borup, Kimmerslev eller Nørre Dalby Kirke. Arkivfoto.
Nu er det tid til at melde sig, hvis man ønsker at blive konfirmeret næste år i Borup, Kimmerslev eller Nørre Dalby Kirke. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næste års konfirmationer på tegnebrættet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næste års konfirmationer på tegnebrættet
Heden - 02. juni 2021 kl. 08:30

Det er nu, man skal tilmelde sig, hvis man har et ungt menneske derhjemme, der skal konfirmeres i foråret 2022 i enten Borup Kirke, Kimmerslev Kirke eller Nørre Dalby Kirke.

Tilmeldingen finder i år sted fysisk i sognegården enten tirsdag den 8. juni kl. 17-19 eller torsdag den 17. juni kl. 17-19.

Selve undervisningen begynder i august og slutter i maj kort tid før den store konfirmationsdag.

Undervejs i forløbet skal konfirmanderne en tur til Roskilde og opleve det store konfirmandtræf, der hver vinter samler hundreder af konfirmander fra hele Sjælland. Præsterne planlægger også en udflugt en lørdag i foråret, hvor alle vil blive udfordret lidt ud over det sædvanlige. Inden vinter og forår vil vi i efteråret invitere på filmaften med pizza i sognegården. Og så er der selve undervisningen, der finder sted en hverdagsmorgen.

"Det handler om, at de unge bliver klogere på, hvad kirke og kristendom er for noget. Og der er jo nok at tage fat på, f.eks: Hvorfor er der et billede af Jesus' fødder i Borup kirke? Hvad er en Kristuskrans for noget? Hvorfor bliver muren på Kimmerslev Kirke, der vender ud imod søen, aldrig kalket? Og hvorfor læste man oprindelig Bibelen bagfra?" siger sognepræst Katrine Winkel Holm.

Sognepræst Lis Levring understreger, at en elev i 7. klasse godt kan deltage i forløbet, selv om man er tvivl om, hvorvidt man ønsker at blive konfirmeret.

"Forløbet giver de unge en mulighed for at sætter ord på nogle af de ting, der ellers sjældent er så meget tid til at tale om. Derfor er en af de vigtige forudsætninger for at deltage i forløbet, at man gerne vil lære mere om, hvad kristen tro er, og at man har respekt for hinandens meninger og holdninger. Det skal alle være velkomne til at deltage i, uanset hvad de i sidste ende vælger i forhold til konfirmationen."

Alle, der vil være med, skal tilmelde sig.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk