22. januar 2021
Karsten Plauborg _ Plauborg Foto
Foto: Karsten Plauborg _ Plauborg Foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mød en rigtig drillenisse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mød en rigtig drillenisse

Ingen jul uden nisser. På Greve Museum kan du møde en vaskeægte drillenisse, som også kan trylle. Lørdag den 12. december kan du tage hele familien med indenfor i varmen til nisseløjer og risengrød.

Heden - 02. december 2020 kl. 08:30

På en gammel gård som Grevegård, hvor Greve Museum ligger i dag, er det vigtigt at holde sig gode venner med gårdboen - bedre kendt som nissen. Ellers kan nissen finde på at lave narrestreger, da han som bekendt er en lille hidsigprop.

Lørdag den 12. december får Greve Museum besøg af drillenissen Erik. Han er en finurlig nisse som bor laaaaaaangt ude på landet på en lille bondegård. Og det kan godt være lidt kedeligt.

Derfor driller han tit bondemanden og bondekonen. Han spiser deres risengrød og farver koens mælk blå. Stakkels bondemand og bondekone. For at gøre det hele endnu værre får han hjælp af Katten Hans.

Tag hele familien med til en julehyggelig dag, hvor drillenissen Erik både tryller, bugtaler, synger og spiller musik. Forestillingerne er for børn i alderen 3-7 år.

På Greve Museum kan du gå på opdagelse i 100 års julehistorie. I det gamle stuehus er der pyntet op, og julemaden står klar. Her kan du se, hvordan bonden holdt jul, inden juletræet kom til Danmark.

Som noget særligt i år viser museet udstillingen "Jul i Nøddebo Præstegård", fordi juleklassikeren "Nøddebo Præstegård" er inspireret af præstefamilien på Greve Præstegård.

I museets hyggelige café serverer vi selvfølgelig en nissevenlig risengrød med kanelsukker og smørklat. Der serveres også glögg og alkoholfri æbleglögg og andre hjemmelavede julelækkerier.

Greve Museum følger selvfølgelig myndighedernes Covid19-retningslinjer, så du kan få en god museumsoplevelse.

Alle gæster fra 12 år og opefter skal bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på museets arealer.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk