4. april 2020
Billede
Foto: Carsten Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Madglade frivillige søges til Madskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madglade frivillige søges til Madskoler

Interessen for at komme på Madskole er stor blandt børn og forældre på Midtsjælland. Arrangørerne står klar med koncept og materialer, men mangler frivillige hænder.

Opdateret 18. februar 2020 kl. 10:32
Heden - 18. februar 2020 kl. 08:30
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Masser af madglade børn håber på at få en plads på en af sommerens Madskoler og særligt i Haslev-Faxe, Køge, Slagelse, Ringsted, Sorø, Stevns og Heden opleves der stor efterspørgsel.
4H, som – i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000 – er ansvarlig for Madskoler, søger derfor med
lys og lygte efter madinteresserede frivillige fra ovenstående byer og omegn, som har lyst og mod på at få en uforglemmelig uge med børn og mad.
På landsplan brugte ca. 500 frivillige voksne sidste år en uge af deres sommerferie på at lære madglade børn om sund mad, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde.
Kravet for at blive frivillig er ifølge arrangørerne først og fremmest, at man har lysten og interessen:
"Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed," siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:
"Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en god aktivitet på CV’et. Men blandt de frivillige findes bl.a. også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn, såvel som den almindelige lønmodtager, der har lyst og overskud til frivilligt arbejdet."
At være frivillig på en Madskole er en sjov oplevelse, der samtidig giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet.
Stine, der læser ernæring og sundhed og har været Madskoleinstruktør, fortæller:
"Jeg ville gerne have et fagligt udbytte og noget på mit CV. Men jeg fik jeg meget mere – både ift. børnene og det pædagogiske."
Det bakker Nicolaj, der til daglig er slagter, Stine op i:
"Jeg var med til at gøre en forskel og kunne bidrage til at give børnene noget med i deres rygsæk. Og så fik jeg noget i min egen også."

Kort om Madskoler
Madskoler har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg.
Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner.
På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer.
En Madskole varer fem dage og afvikles i forbindelse med børnenes skoleferie.
Mere information på www.madskoler.dk

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk