2. marts 2021
Oplev den stemningsfulde udendørs udstilling af lanternehuse på Stationspladsen. Udstillingen er en del af årets kulturnat i Køge Kommune den 5. februar.
gallery icon

Se billedserie

Oplev den stemningsfulde udendørs udstilling af lanternehuse på Stationspladsen. Udstillingen er en del af årets kulturnat i Køge Kommune den 5. februar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturnatten rykker hjem i stuerne og ud under åben himmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturnatten rykker hjem i stuerne og ud under åben himmel

Det bliver en anderledes kulturnat, der i år løber af stablen, når vi i Køge Kommune rykker kulturen helt hjem i stuerne den 5. februar. Køges kulturnat bliver nemlig i år fyldt med online arrangementer.

Heden - 27. januar 2021 kl. 08:30

Som fast tradition har Køge Kommune de seneste 27 år, sammen med en masse samarbejdspartnere, fejret kulturen ved at invitere indenfor til usædvanlige oplevelser og sjove events i Køge by.

Men i år er kulturnatten, som også går under navnet kyndelmissen, anderledes. For at passe på hinanden, er programmet primært rykket fra Køge by og hjem i stuerne.

"Kyndelmissen er traditionelt set den dag, hvor halvdelen af vinteren er gået, og en dag, hvor vi tænder lys i mørket. Dét er der måske - mere end nogensinde før - behov for nu, hvor vi midt i coronapandemien mest er hjemme, holder afstand til hinanden og ikke kommer ud og oplever vores ellers meget aktive kultur- og foreningsliv her i Køge Kommune. Derfor har vi i år rykket kulturen hjem i stuerne og ud under åben himmel. Netop for at tænde et lys i mørket ved hjælp af kultur og oplevelser. Køge Kommunes kulturinstitutioner har lagt et kæmpe arbejde i at afholde en kulturnat, der både er sikker og inspirerende, og jeg håber, at mange vil deltage hver for sig og hjemmefra," siger Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Kyndelmissens program ligger nu online på kyndelmissekøge.dk, og det er fuld af oplevelser for alle aldre, der gør det muligt at være en del af Kyndelmissen hjemmefra.

Programmet tæller bl.a. koncerter, spændende fortællinger på Kyndelmissens helt egen podcast og billeder, som alt sammen kan høres og ses uden at gå udenfor døren. Det hele er samlet på kyndelmissekøge.dk og kan desuden ses på de forskellige kulturinstitutioners hjemmesider eller facebooksider.

Flere kulturaktører har i år også opfundet kreative pakker, der kan afhentes og opleves derhjemme. Pånær en enkelt pakke, er pakkerne gratis og kan afhentes udvalgte steder.

Pakkerne udleveres naturligvis under hensyntagen til gældende coronarestriktioner, og vi anbefaler, at der kun sendes ét familiemedlem af sted efter pakken.

Se, hvor de kan hentes, på kyndelmissekøge.dk

Det trykte program kan hentes i lokale dagligvarebutikker. Se hvor på kyndelmissekøge.dk

Normalt ville Køge by emme af liv og summen fra oplevelser under kyndelmissen, men nu hvor vi skal holde afstand og blive hjemme i størst mulig grad, er de udendørs oplevelser meget begrænsede.

Der er sat små udstillinger op udvalgte steder i byen, som kan opleves med afstand og i det fri og åbne rum. Aktiviteterne er tænkt således, at man kan opleve kyndelmissen på sin vej rundt i byen, når man alligevel er ude for at handle.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk