26. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KøgeBibliotekerne åbner gradvist igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KøgeBibliotekerne åbner gradvist igen

Fra på mandag kan man igen låne bøger på biblioteket – foreløbig dog kun materialer, der er reserveret på forhånd. Samtidig er der sat god tid af til, at man gebyrfrit kan aflevere de materialer, man har liggende hjemme, lyder det fra bibliotekschefen

Opdateret 13. maj 2020 kl. 09:20
Heden - 13. maj 2020 kl. 08:30
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den politiske beslutning om at lade bibliotekerne åbne igen efter måneders fysisk nedlukning i forbindelse med Corona-krisen vækker med garanti glæde hos både borgere og bibliotekarer - selvom åbningen til at starte med bliver i begrænset omfang. Fra på mandag den 18. maj slår bibliotekerne i Borup, Herfølge og Køge således døren op for afhentning af i forvejen reserverede materialer samt for afleveringer.
"Vi har glædet os meget til at kunne byde vores mange brugere velkommen igen. I første omgang bliver det i begrænset omfang, men vi vil gradvist øge de mange muligheder, som vi traditionelt tilbyder," siger bibliotekschef Jytte Dahl.

De tre biblioteker vil være åbne i den normale betjente åbningstid, mens selvbetjening altså må vente lidt endnu. Samtidig er det altså nødvendigt at reservere materialer og afvente besked om, at de er klar til afhentning, før man kan få sine bøger udleveret.
Rigtig mange borgere har materialer liggende derhjemme, som de har lånt før det hele lukkede ned. De skal selvfølgelig afleveres men der er god tid. Bibliotekerne har nemlig besluttet, at man i løbet af hele maj måned kan komme og aflevere sine materialer – uden gebyr.
"Så der er absolut ingen grund til, at alle iler ned til os på mandag. Der er god tid – og vi skal som bekendt ikke samles for mange. Så kom ned med jeres bøger en gang i løbet af de kommende uger," siger Jytte Dahl.

Bibliotekerne vil gradvist åbne yderligere i løbet af den kommende tid efter myndighedernes retningslinjer – og i øvrigt vil materialer, der bliver afleveret, sendt i ’karantæne’, før de udlånes igen, så der også er god sikkerhed på det punkt.

"Det er glædeligt, at vi nu kan tage fat på en gradvis åbning af vores biblioteker. Det betyder meget for mange, at de kan få adgang til de fysiske materialer med både viden og underholdning samtidig med, at alle de gode digitale tilbud fortsætter," siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Anders Ladegaard Bork.

Mens brugerne altså må vente lidt endnu med selv at få adgang til reolerne, er der fortsat adgang til de mange digitale lånemuligheder, hvor kvoterne for udlån er sat op under coronakrisen. Det betyder, at man kan låne endnu flere bøger på e-reolen og endnu flere film på Filmstriben end normalt.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk