23. august 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge-spejdere til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge-spejdere til USA
Heden - 18. februar 2019 kl. 10:32
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Liv og Laura er to unge spejdere, der tager til Verdens Spejder-Jamboree i USA til sommer! Lions Køge støtter med 10.000 kroner og ønsker god rejse.
Spejdere fra hele verden samles i dagene 22. juli til 2. august til den 24. verdensjamboree i West Virginia, USA! Liv på 17 år og Laura på 15 år fra seniortroppen "Dragerne" i Ejby skal med til denne fantastiske oplevelse. 50.000 unge fra hele verden skal samles og mødes til vel nok verdens største spejderlejrplads. Verdensjamboreerne afholdes med fire års mellemrum, og som deltager kan man kun komme med én gang i sit liv, da aldersgrænsen er 14-18 år. Derfor er rejsen for de to friske spejderpiger en unik once in a lifetime oplevelse.
Spejdere i 11 år
Liv og Laura har været spejdere i Ejby i henholdsvis 10 og 11 år. Og de har således en lang række gode spejderoplevelser i rygsækken, som fx madlavning over bål, shelterovernatning og vandreture. Som bæver- og ulveassistenter har de to prøvet kræfter med at instruere mindre børn og haft ansvaret for aktiviteter og ture.
Og nu skal de, sammen med andre spejdere fra Danmark, mødes med en masse unge spejdere på tværs af nationer og folkeslag. Temaet for den 24. verdensjamboree i USA er "Unlock the new world" med fokus på friluftsliv, ledelsesudvikling og globalt borgerskab. Temaet knytter endvidere an til FN's 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.
Hjælp til rejsen
Deltagerprisen for de to friske piger er høj, og de har begge haft fritidsjobs for at tjene penge til lejren, men det er stadig en stor mundfuld for et par teenagepiger.
- Vi er i Lions glade for at kunne hjælpe til og støtte økonomisk op om de to initiativrige og dygtige spejderpiger, siger Ib Madsen, der er formand for Lokaludvalget i Lions Køge. Vi ønsker dem god rejse og en masse gode oplevelser og samvær med andre unge fra den store verden. Og vi glæder os til senere at høre om deres oplevelser og erfaringer, når de vender hjem igen.
- Lions, som er en verdensomspændende NGO, arrangerer for øvrigt selv international ungdomsudvekling med "Lions Youth Camps & Exchange", og vi kender derfor indgående værdien af de unge verdensborgeres fællesskab og samvær, slutter Ib Madsen.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk