18. juni 2021
I weekenden er det planen, at 3500 elever fra 50 muisik- og kulturskoler optræder på 10 forskellige scener i Tivoli i København. Her er det musikere fra et tidligere musiktræf i Tivoli. Foto: Musikskolen i Køge.
I weekenden er det planen, at 3500 elever fra 50 muisik- og kulturskoler optræder på 10 forskellige scener i Tivoli i København. Her er det musikere fra et tidligere musiktræf i Tivoli. Foto: Musikskolen i Køge.
Foto: Tommy Frost
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Musikskole er åben igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Musikskole er åben igen

Elever fra Køge Musikskole spiller bl.a. med på "Musikskoledage" i Tivoli i København. Med 150 koncerter er begivenheden Danmarks største musiktræf.

Heden - 02. juni 2021 kl. 08:30

Efter en næsten 5 måneder lang nedlukning klinger musikken igen ud fra musikskolens lokaler til glæde for både elever og lærere.

Undervisningen har indtil for nylig foregået online, og derfor er eleverne også klar til junis koncerter, som alle er velkomne til at overvære.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Covid-19 pandemien har været årsag til mange aflysninger af store begivenheder i kulturlivet. Det inkluderer også Danmarks største musiktræf, de populære Musikskoledage, som Tivoli har huset de sidste 30 år, hvor man i 2020 måtte se sig nødsaget til at aflyse de to dage med lyden af violiner, bas og trommer på grund af Covid-19.

Nu er Musikskolerne tilbage i Tivoli. Lørdag den 5. og søndag den 6. juni er det planen, at 3500 elever fra 50 musik- og kulturskoler optræder på 10 forskellige scener i Tivoli. I alt bliver det til 150 koncerter med børn og unge, der glæder sig til at vise publikum, hvad de har øvet sig på i de seneste to år. Første koncert starter Grundlovsdag.

Fra Køge Musikskole deltager flere forskellige strygeorkestre, klaverelever samt resultatet af et spændende samarbejde mellem kompositionselever fra MGK og musikskoleelever fra Næstved.

Hvis man har lyst til at høre de ældste elever spille, skal man lægge vejen forbi Køge Musikskole mandag den 7. juni kl. 19.30. Her spiller de klassiske MGK-elever de værker, som de skal spille ved deres års- og afgangsprøver. Det er ganske gratis og altid en god musikalsk oplevelse.

150 koncerter i Tivoli
Alle koncerterne afholdes naturligvis "corona-sikkert" og med overholdelse af alle gældende restriktioner. I år er formen for "Musikskoledage" i Tivoli ændret, så arrangementet imødekommer de gældende Covid-19 restriktioner, men uden at gå på kompromis med de gode musikoplevelser.

Arrangementet vil derfor være mere opdelt og med færre deltagende. Normalt deltager omkring 5000 musikskoleelever. I år vil der være plads til 3500 elever fra 50 musik- og kulturskoler.

Koncerterne plejer at være fordelt på 16 scener. I år vil der være plads til 10. Scenerne bliver både Tivolis egne og de, der bliver sat op rundt omkring i Den Gamle Have.

Under musikskoledagene vil der blive spillet 150 koncerter i alt. Her vil der blive sørget for god plads, så gæster og deltagere kan nyde musikken og spille i trygge rammer. Selv med færre deltagere vil weekenden stadig være det største musiktræf i Danmark.

Så hank op i familien, husk coronapasset og tag til koncert i Tivoli eller på Køge Musikskole. Skulle det give lyst til mere, så kig forbi www.koegemusikskole.dk og læs om musikskolens mange forskellige tilbud til Køge Kommunes børn og unge i alderen 0-25 år.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk