5. april 2020
Rådhuset i Køge.
Rådhuset i Køge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Kommune klar med en håndsrækning til erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Kommune klar med en håndsrækning til erhvervslivet

Nu sætter Køge Kommune gang i tre initiativer, der skal hjælpe erhvervslivet. Regninger fra virksomheder til Køge Kommune betales hurtigere end normalt. På Teknik- og Ejendomsområdet bliver en række allerede planlagte bygge- og anlægsprojekter sat tidligere i gang, hvis det er muligt, og hvis entreprenøren ønsker det. Endelig bliver det nemmere at levere varer til erhvervsdrivende i Køge bymidte. Disse tiltag er ment som en håndsrækning til erhvervslivet, der er ramt ekstra hårdt som følge af de nødvendige tiltag mod corona-virus.

Heden - 20. marts 2020 kl. 10:39
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lokale erhvervsliv er en af Køge Kommunes væsentligste samarbejdspartnere. Køge Kommune er nu klar med en hjælpepakke, som har til formål at give en håndsrækning til det lokale erhvervsliv, mens det meste af Danmark er lukket ned for at afbøde smitte med corona-virus. Følgende initiativer sættes i værk:

• Køge Kommune betaler sine regninger til virksomheder hurtigst muligt, hvor man normalt betaler til betalingsfristen. Dette initiativ kræver en byrådsbeslutning, før det kan igangsættes. Byrådets partier har tilkendegivet, at man står sammen om beslutningen, der forventes at være formelt godkendt og klar til at effektuere onsdag den 18. marts. Virksomhederne skal ikke gøre noget selv i den forbindelse, men blot sende regninger som normalt. Hvis du har spørgsmål vedr. fremrykningen af betalinger, bedes du kontakte Økonomisupporten på oekonomi@koege.dk.

• Køge Kommune har en række bygge- og anlægsarbejder i gang, der fortsætter efter planen. Desuden åbnes der op for, at bygge- og anlægsarbejder, der er planlagt ud i fremtiden, kan udføres allerede nu, hvis muligt. Det giver muligheden for, at lokale entreprenører kan få udfyldt ordrebogen, hvis andre opgaver er blevet aflyst. Køge Kommunes Teknik- og Ejendomsafdeling kontakter de håndværkere, som allerede har en planlagt aftale med Køge kommune, hvis det giver mening at igangsætte arbejdet før planlagt. Ligeledes sættes der gang i mindre vedligeholdelsesopgaver, som endnu ikke er aftalt med en håndværker. Det arbejde, der sættes i gang, følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det betyder blandt andet, at håndværkere ikke arbejder indendørs på plejeboliger med videre.

• Fra onsdag den 18. marts bliver det desuden nemmere at levere varer til butikker i Køge bymidte. Fra denne dato håndhæver Køge Kommune nemlig ikke de regler, der ellers gælder for, hvornår, der kan leveres varer her. Leveringen kan altså frem til den 30. marts ske, når det passer butikker såvel som leverandører.

Et samlet byråd opfordrer alle borgere til at handle lokalt og støtte de lokale erhvervsdrivende. Desuden opfordres alle til at støtte cafeer og restaurationer ved at købe take away.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk