26. maj 2019
Iværksætteri uge 44
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksætteri på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksætteri på scenen
Heden - 30. oktober 2018 kl. 13:00
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 1. november afholder to selvstændige fra Viby en fortælleaften, hvor alle kan komme og høre lokale iværksættere om mennesket og historien bag CVR-nummeret. Der er kun tre regler til hver taler: Fem minutters taletid, ingen salgstaler og ingen Powerpoints.
Det lokale kulturhus, Kulturcosmos, danner rammen for aftenen, hvor det ganske vist kommer til at handle om iværksætteri, men hyggen er omdrejningspunktet. Den ene arrangør, forfatter og foredragsholder Tommy Krabbe, fortæller: "Jeg flyttede til Viby for lidt over tre år siden, og det er så vildt at se, hvor mange, der enten er sprunget ud som selvstændige, planlægger det, eller har en mindre virksomhed ved siden af deres "normale" job. Folk laver så mange forskellige ting, og det er som om, byen bliver større, hver gang man finder ud af, hvad der også sker i byen". Og medarrangøreren, kunstner og grafiker Helle Flindt, fortsætter: "Samtidig så er det altid så interessant at høre, hvorfor folk beskæftiger sig med lige præcis det, de gør. Det er altid rart at få sat ansigt på virksomheden".
De to fik sammen idéen til aftenen og har indbudt en lang række andre lokale til at fortælle om baggrunden for deres virksomhed. Aftenen hedder "Du store Viby", fordi man med garanti vil gå derfra og få fornemmelsen af, at byen er blevet større. En af de lokale iværksættere, man vil kunne møde er Bjarne Lynge Nielsen, der blandt andet har Wow-Factory, der laver små, store og meget store figurer til kunder i hele Danmark – og uden for Danmark. Den 7 menter høje figur "Queen Mary" er blandt andre blevet skabt på hans fabrik i Viby. Den står nu ved Det Vestindiske Pakhus i København og er noget ud til over 1.100.000.000 mennesker via sociale medier. Bjarne Lynge Nielsen glæder sig også til aftenen: "Det er jo altid sjovt at se folk i ansigtet, når de hører, hvad der også bliver lavet her i byen, og så glæder jeg mig også til at høre, hvad de andre fortæller om".
Fortælleaftenen "Du store Viby" finder sted den 1. november kl. 19.30-21.30 i Kulturcosmos og billetterne til 30 kr. (inkl. øl, vand eller vin) kan købes på www.kulturcosmos.dk. Det er henvendt til alle, der interesserer sig for byen og menneskerne i den.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk