23. juni 2021
Bjarne Lehne med gaster og en imponerende fangst. Begge fotos: Sjællands Småbådsklub.
gallery icon

Se billedserie

Bjarne Lehne med gaster og en imponerende fangst. Begge fotos: Sjællands Småbådsklub.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I weekenden er der Trolling-DM i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden er der Trolling-DM i Køge
Heden - 02. juni 2021 kl. 08:30

Lørdag den 5. og søndag den 6. juni vil Køge Marina summe af liv, når over 100 motorbåde med mere end 200 forventningsfulde lystfiskere stævner ud til DM i Trolling.

Lystfiskerkonkurrencen er årets største trollingstævne, både hvad angår deltagerantal og præmiernes størrelse. Den samlede præmiesum er i år på mere end 250.000 kroner - og vinderen af DM i trollingfiskeri kan sejle hjem med en førstepræmie til en værdi på over 50.000 kroner.

Lørdag morgen klokken 07.00 skyder viceborgmesteren konkurrencen i gang. Få sekunder efter giver de hurtige både fuld gas fra startlinjen ud for havnen, i jagten på lige netop den perfekte fiskeplads, der leverer vinderfisken.

Den spektakulære start, der byder på lyden af højtydende bådmotorer og synet af hvide hækbølger, nydes bedst fra ydermolerne eller fra toppen af udsigtsvolden ude ved det nye østlige havnebassin. Indkørsel fra Bådehavnen 2 A.

De toptrimmede motorbåde, der rummer nogen af landets dygtigste lystfiskere, vender hjem til Køge Marina lørdag eftermiddag, hvor man vil kunne overvære indvejningen af flotte torsk, trinde havørreder og blanke Østersø-laks.

Søndag er en kort fiskedag, og senest kl. 14.30 skal bådene være i havn og fiskene ligge på digitalvægten. Herefter står Køges borgmester klar til at overrække DM-pokal og præmier til Danmarks bedste trollingfiskere.

Grejproducenter udstiller
Udover den spændende indvejning vil tilskuerne dagen igennem kunne besøge udstillingsområdet mellem trailer-rampen og promenadebroen. Her udstiller førende grejproducenter maritimt udstyr og et bredt udvalg af det fiskegrej, der skal bruges, hvis der skal bides skeer med bugtens sprælske ørreder eller Østersøens sølvblanke laks.

På marinaens store område er der mulighed for at få stillet sulten i flere restauranter, og det er sågar muligt at få sig en kølig dukkert i marinaens havnebad, der oplyses med blåt undervandslys om aftenen.

Lokale fiskere velkomne
Udover grejproducenter vil tilskuerne kunne møde arrangøren Sjællands Småbådsfiskeklub, der med mere end 1600 medlemmer er en af landets største fiskeklubber. På klubbens udstillingsområde vil man kunne beundre tre færdigriggede trollingbåde på trailere, og få svar på hvordan man lettest kommer i gang med den vanedannende hobby.

"DM-stævnet er et såkaldt 'Open-mesterskab', hvilket betyder, at alle kan møde op med deres båd på marinaen og tilmelde sig på dagen. Chancerne er lige store for alle, og det gælder bare om at få et blink i vandet. Desuden trækker vi lod om flere flotte præmier blandt alle deltagerne," udtaler Bjarne Lehne fra Sjællands Småbådsklub.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk