28. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige samlede affald i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige samlede affald i Viby
Heden - 22. oktober 2019 kl. 08:00
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som en usynlig ånd har en kvinde fra Viby gennem flere år samlet efterladt skrald op i byen. Ugen før efterårsferien havde hun fået nok og tog et foto af den seneste skraldesæk og fik et par gode venner til at dele billedet i Vibys største Facebookgruppe, 4130 Viby Sj. - og så rullede affaldslavinen lynhurtigt.
Ugen før efterårsferien blev Facebookbilledet af kvindens sæk med affald delt og kommenteret flittigt. Flere fortalte om, hvordan de også samlede affald op på gåture gennem byen, mens andre tog billeder af det affald, som de havde samlet.

En affaldssæk blev til fem
En af de mange opsamlere fra Facebook lavede et opslag med forslag om en fælles opsamlingsdag onsdag d. 16. oktober mellem klokken 13 og 15, og flere frivillige meldte sig hurtigt.
Da enkelte ikke kunne deltage om onsdagen, aftalte de i stedet, at de ville samle affald ind dagene op til onsdagen i Kildemosen, stien fra mosens hundefolde til Spejderhytten samt viadukten ved Kara.
Onsdag eftermiddag mødtes en større gruppe af affaldssamlere på DSB´s langtidsparkeringsplads ved Viby Station. På et par timer fik gruppen, der aldersmæssigt strakte sig fra 4 til 70 år, samlet mere end fem fyldte affaldssække.

Nudging-effekt
En af onsdagens affaldssamlere, Craig Hermi Herrmann, kørte sækkene til Kara i sin stationcar.
”Det er jo rigtig pænt af de usynlige ånder i byen at samle affald op, men hvis det skal have en såkaldt ”nudging-effekt” (dvs. en blid tilskyndelse til en bestemt ønskelig adfærd) er det en god ide med en fælles synlig indsamling samt at sprede budskabet gennem facebook og andre medier.”
Det er alle affaldssamlernes håb, at folk, der plejer at smide affald, vil tænke sig om en ekstra gang og lade være med at smide cigaretskod, chokoladepapir, pizzabakker mv. rundt omkring i byen. Alligevel har den frivillige gruppe aftalt at mødes igen til foråret for at samle mere affald ind, da de erkender, at der nok skal flere dages affaldssamling til, før der sker en holdningsændring.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk