13. december 2018
Foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk
gallery icon

Se billedserie

Foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk
Foto: Martin Håkan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige kræfter uddanner fremtidens brandmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige kræfter uddanner fremtidens brandmænd
Heden - 09. marts 2018 kl. 11:46
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De frivillige brandmænd i Køge Kommune gør meget mere end at slukke brande og hjælpe beredskabet, når stormene raser. De sidste fire år, har de nemlig også inviteret unge drenge og piger ind i deres fællesskab og undervist de nysgerrige brandkadetter i brandbekæmpelse og meget mere. Brandmændene er nogle af mange frivillige i Køge Kommune, der er med til at tage et socialt ansvar.

Siden starten af 2014 har de frivillige brandmænd i Køge undervist de 15-18-årige, der er interesserede i at lære mere om det at være brandmand. De unge mødes på brandstationen hver onsdag fra 16.00 -20.30 og ca. hver fjerde lørdag. Her lærer de om alt hvad det indebærer at være brandkadet samtidigt med at de indgår i et fællesskab, med varm aftensmad på bordet og gode rollemodeller at lære fra.
Hvert hold består optimalt set af ca. 16 unge drenge og piger, hvis der er nok tilmeldte. På brandstationen på Tigervej underviser de frivillige brandmænd og Falck dem i alt fra fysisk træning, førstehjælpsredning, beredskabstjeneste og naturligvis brandbekæmpelse.

• Formålet med projektet er ikke kun at hverve flere frivillige brandmænd til lokalområdet. Brandkadetterne bydes indenfor i et fællesskab og lærer noget om at hjælpe andre. Der er mange forskellige typer, der melder sig som brandkadet og forløbet kan også hjælpe nogle af de unge mennesker, der har det lidt svært i hverdagen på grund af personlige udfordringer eller de, der har svært ved at koncentrere sig i skolen, siger formanden for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune, Lissie Kirk.
Et holdforløb strækker sig over ca. ni måneder og når undervisningsforløbet er afsluttet, får hver brandkadet et kompetencegivende uddannelsesbevis i grunduddannelse i brand. Helt på lige fod som de voksne, modtager de unge brandkadetter et uddannelsesbevis, der kan åbne døre til en dag at blive brandmand.

• Rigtig mange af vores brandkadetter vælger efter endt uddannelse selv at starte som frivillige brandmænd og mange bliver i sidste ende instruktører for de nye brandkadetter. Vi hører også tit fra EUC og de andre uddannelsessteder, hvor de unge går, at brandkadetterne virkelig får noget ud af forløbet og kommer tilbage til skolebænken med en helt ny motivation og tilgang til skolen, siger instruktøransvarlig i Køge for brandkadetter, Jens Aage Hansen.
De frivillige brandmænd lægger ca. 1300 gratis undervisningstimer pr. hold og en gang om måneden, besøger de unge kadetter Falck i Lellinge, hvor de bliver undervist af de rigtige brandmænd. Senest var kadetterne endda med ude for at slukke en møddingebrand, da alarmen gik under træningen.
Der starter nye hold op i september. Hvis du vil vide mere om at blive brandkadet, kan du kontakte Jens Åge Hansen på heidiaage@pc.dk

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk