12. april 2021
Plejehjem og aktivitetscentre på Sjælland vil i den kommende tid få glæde af fællessangskoncerter med duoen OPSANG.
gallery icon

Se billedserie

Plejehjem og aktivitetscentre på Sjælland vil i den kommende tid få glæde af fællessangskoncerter med duoen OPSANG.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællessangskoncerter skal skabe glæde og fællesskab på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællessangskoncerter skal skabe glæde og fællesskab på plejehjem

Med en donation fra TrygFonden kan beboere på en lang række plejehjem og aktivitetscentre på Sjælland nu se frem til at få besøg af duoen OPSANG.

Heden - 31. marts 2021 kl. 08:30

Kendte fællessange skaber liv, glæde og fællesskab.

Det er tydeligt bevist under det seneste års corona-epidemi, hvor danskere i alle aldre har stemt i, når der har været mulighed for fællessang på tværs af nationen.

Med støtte fra TrygFonden vil duoen OPSANG under foreningen Tone Kompagniet nu besøge plejehjem og aktivitetscentre rundt omkring på Sjælland og Lolland-Falster for at give de ældre positive og berigende musikoplevelser.

"Efter lang tid med restriktioner og begrænsninger trænger vi alle mere end nogensinde til at fejre livet. I duoen OPSANG synger vi mest kendte fællessange, der skaber liv, nærvær, kontakt og vækker minder hos de ældre, vi besøger. Poesien stimulerer sindet, og sang er så sundt for kroppen og åndedrættet. Gennem musikken opstår et dejligt, positivt og glædesfyldt fællesskab, som de ældre forhåbentligt kan leve højt på i et stykke tid. Vi er derfor meget taknemmelige for TrygFondens donation, der har været afgørende for, at vi nu kan komme ud til endnu flere ældre," siger Sara Futtrup, musiker i OPSANG og daglig leder af Tone Kompagniet.

OPSANG har allerede afholdt flere fællessangskoncerter på plejehjem og aktivitetscentre til stor glæde for deltagerne. Donationen fra TrygFonden lyder på 158.640 kr. og rækker til yderligere 30 koncerter rundt omkring på hele Sjælland og Lolland-Falster.

"De fleste af os bliver helt automatisk glade af at synge, især når vi synger sammen med andre. Hvordan det lyder, betyder mindre, for ved at synge sammen får vi et fællesskab. I TrygFonden arbejder vi for at give alle en plads i et positivt fællesskab. Vi er derfor glade for at støtte Tone Kompagniet og håber, at de sammen med de ældre, deres pårørende og personalet på de plejehjem og aktivitetscentre, de besøger, vil få nogle dejlige, livsbekræftende og mindeværdige fællessangskoncerter," siger Søren Stockholm Thomsen, projektchef i TrygFonden.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk