18. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det Lille Køkken i Lille Skensved fejrer fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Lille Køkken i Lille Skensved fejrer fødselsdag
Opdateret 08. september 2021 kl. 11:53
Heden - 08. september 2021 kl. 08:30
Af Marie Louise Rasmussen

"Jeg har glædet mig helt vildt til at lave det her lille opslag. I dag er det 1. september, og der har vi tre års fødselsdag i min lille butik. Og det er jeg super taknemmelig for. Jeg skylder jer alle sammen en kæmpe tak."

Sådan lyder det fra en storsmilende Louisa Cavaco i en video, hun har lagt på Facebook. Den lille butik, hun taler om, er Det Lille Køkken, som i sidste uge kunne fejre fødselsdag med tre år i Hovedgaden i Lille Skensved.

Fødselsdagen blev fejret med champagne og kage til personalet og derudover gratis træstammer til de første 100 kunder.

"Vi har vildt travlt, så vi har ikke haft så meget tid til at fejre det. Men lidt festligt skulle det være, og vi ville gerne forkæle kunderne lidt. Så jeg fandt på at forære kunderne 100 træstammer. Det er nogen, vi får leveret fra en bager i Greve, vi samarbejder med, og som vi normalt sælger rigtig mange af. Og det var ret populært," siger hun.

Gode råvarer
Det Lille Køkken, som bl.a. tilbyder smørrebrød, tapas, sandwich, frokostordninger og mad til selskaber, har dog mere end tre år på bagen. Det startede med en madvogn i Vemmedrup for 4½ år siden.

"Jeg havde godt nok ikke haft noget med mad at gøre andet end som husmor, men jeg er født og opvokset i hotel- og restaurationsbranchen, så jeg kendte alligevel noget til det, og jeg havde interessen for det."

Og så var det bare om at tage chancen.

"Jeg tænkte, at enten kan de lide det, du laver, eller også kommer de ikke igen. Og så var jeg så heldig, at de kom igen."

For Louisa Cavaco handlede det om at gøre det så godt som muligt, bl.a. ved at sørge for gode råvarer. Derfor har hun nøje udvalgt de leverandører, hun køber ind hos. Bl.a. en slagter i Næstved.

"De får dyrene ind om søndagen, og så bliver de først slagtet om mandagen, så de kan nå at stresse lidt af inden. Og så får jeg kødet om tirsdagen, når det er helt friskt."

Mange stamkunder
Madvognen blev dog hurtigt for lille, efterhånden som der også begyndte at komme erhvervskunder til, som var interesseret i frokostordninger. Derfor begyndte Louisa at se sig om efter noget større, og det blev lokalet på Hovedgaden i Lille Skensved. Sidste sommer blev det udvidet med naboejendommen, så der i dag er endnu mere plads.

"Det har været et vildt projekt at gå fra en lille madvogn til at være fire fuldtidsansatte, en elev, tre ungarbejdere og en chauffør, der leverer vores mad."

Alligevel er det fortsat den nære relation til kunderne, der er i fokus.

"Jeg kender navnene på de fleste af mine kunder, og folk kender mig. Mange har fulgt mig, siden jeg havde madvognen. Vi er meget nede på jorden og tager os altid tid til at spørge ind til kunderne, selvom der er travlt, fordi det betyder noget. Det skal være et hyggeligt sted, og vi har da også rigtig mange stamkunder."

At kunderne er trofaste, blev tydeligt under coronapandemien, hvor Louisa Cavaco oplevede stor opbakning.

"Vi kunne selvfølgelig godt mærke corona, når f.eks. frokostordninger sluttede fra den ene dag til den anden. Dermed blev vi dybt afhængige af dem, der kom ind i butikken, og vi måtte inden for 24 timer lave en ny strategi for virksomheden. Men folk har virkelig støttet op om mig som person og om butikken."

Vin til maden
Nu, hvor corona ikke fylder helt så meget længere, har Louisa Cavaco haft tid til at søsætte et nyt projekt, som hun skal køre ved siden af Det Lille Køkken. Hun skal i gang med at læse til sommelier og importere vin fra Portugal, hvor hun er født og opvokset. Projektet har hun startet sammen med sin bror i Portugal og sine to børn.

"Jeg har fået lov at sælge nogle rigtig gode vine, der har vundet mange priser, i både Danmark og hele Skandinavien. Så det skal jeg lave ved siden af. Men det giver også rigtig god mening at kunne sælge vin til de selskaber, jeg leverer mad til, fordi det er noget billigere, når man kan købe direkte fra importøren," siger hun.

At holde både det ene og det andet kørende er dog kun muligt, fordi Louisa Cavaco har et rigtig godt team omkring sig.

"Jeg ville aldrig kunne gøre det her alene. Det er kun fordi jeg har sådan et godt team, så det er også en stor cadeau til dem."

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk