17. januar 2019
Musicon
Foto: gunillasr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeboom på Musicon: 400 nye boliger på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeboom på Musicon: 400 nye boliger på vej
Heden - 09. februar 2018 kl. 08:40
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks byggegrunde er blevet solgt på Musicons Hal 1-område i Roskilde Kommune. Det betyder, at der de kommende år vil blive opført omkring 400 nye boliger i den kreative bydel.

Der er gang i de store maskiner på Musicon, som igen i år oplever et kæmpe byggeboom af især boliger på det gamle Hal 1-område, som er blevet døbt Indfaldet. Indfaldet ligger centralt på Musicon, tæt ved RAGNAROCK, 'kulturtorvet' eller Søjlepladsen og den rekreative Rabalder Parken.

Byrådet i Roskilde Kommune har nu givet grønt lys til at sælge byggeretter på over 30.000 kvadratmeter til tre kompetente aktører. Købsaftalen løfter sløret for, at KSE Ejendomme opfører ca. 55 ejerboliger. Svanen Gruppen bygger ca.115 lejligheder til udlejning, og ECO-Village etablerer et bofællesskab med ca. 42 ejer- og andelsboliger.

- De mange nye boliger betyder, at der nu kommer endnu mere liv i den kreative bydel. Musicon er i en rivende udvikling. Et sted hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker der besøger, bor og arbejder i bydelen. Visionen om en kreativ bydel, hvor vi tør satse på at skabe nye fællesskaber og fælles oplevelser i en ny ramme, er ved at blive en realitet, siger borgmester Joy Mogensen.

Musicon bliver ikke udviklet som andre bydele. Udviklingen sker i tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt ejendomsudviklere, som synes, det er spændende at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig bydel. Når Musicon er færdigudviklet om 5-10 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, cirka 1000 boliger og omkring 1.000 arbejdspladser.

Supplerende fakta om kvarteret Indfaldet som helhed:
• To karréer og et erhvervshus langs Rabalderstræde
• Tæt-lav bebyggelse på begge sider af den eksisterende regnvandskanal
• Bebyggelsen er struktureret omkring et bredt stræde for cyklende og gående, der vil forbinde Søjlepladsen i vest med et fremtidigt parkeringshus i øst langs jordvold ind mod AB Vestermarken
• Midt på strædet vil en lille bevaret del af Hal 1 (ca. 400 m2) stå tilbage som en rå/ karakterfuld ramme omkring en bydelsplads
• Langs den eksisterende regnvandskanal vil der blive etableret grønne lommer/ friarealer som øger de rekreative kvaliteter og skaber grøn sammenhæng til Rabalderstræde
• En kommende adgangsvej mellem Køgevej og Rabalderstræde skal skabe adgang til kvarteret som internt vil blive trafikbetjent af to stikveje
• Adgangsvejen vil blive anlagt med en grøn karakter i form af et beplantningsbælte og vil få en bred sti til fælles brug på gåben, cykler, løbehjul, rulleskøjter etc.
• Læs mere på musicons hjemmeside

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk