16. december 2018
Borup dreng fodbold uge 8
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borupdreng på vej til VM i Qatar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borupdreng på vej til VM i Qatar

Den 17-årige Borupdreng, Emil Bjerre Hesselberg, er snart på vej til Håndbold-VM i Qatar.

Heden - 19. februar 2018 kl. 11:58
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndbolden er kommet ind med modermælken, og karrieren startede allerede som 2-årig. De første håndboldsko blev trådt i Roskilde Håndbold, hvor Emils far, Henrik Bjerre Olsen, i mange år var en af de bærende kræfter på Roskildes divisionshold.
Det stod hurtigt klart, at Emil har talent for spillet med den lille, runde læderbold. I sommeren 2010 startede far Henrik derfor et drengehold op i Borup IF, så far og søn sammen kunne dyrke deres fælles interesse for håndbolden. I de efterfølgende år fik Henrik, med Emil på holdet, skabt et af Sjællands bedste drengehold. Et hold der gennem årene opnåede mange flotte resultater med medaljer og pokaler til følge.
I sommeren 2015 vendte Emil, sammen med alle holdkammeraterne fra Borup, tilbage til Roskilde Håndbold. Her spillede han et par sæsoner. Talentet rakte til at komme på HRØ´s udvalgte ungdomshold.
I sommers forlod Emil Roskilde Håndbold for en kort stund, idet han tager sit 10. skoleår på sportsefterskolen SINE, der ligger i Løgumkloster. Det er sammen med efterskolekammeraterne Emil har kvalificeret sig til VM i Qatar.
Nu er håndboldtasken pakket med håndklæde, harpiks, håndboldsko og højt humør – så nu tælles der ned til afgang og en oplevelse for livet. Emil er klar til at vise de rød-hvide farver frem og kæmpe for Danmark.
En stor, stor TAK skal lyde til Kop og Kande, CH-Byg, Spar Borup, Cafe Kaffekoppen, Løgumkloster Biler Aps, Løgumkloster Køkken og Bad, DSH Revision samt OneOffice, som alle har været med til at gøre turen mulig for Emil og hans håndboldkammerater.

To hurtige spørgsmål til Emil:

"Hvilke forventninger har du til slutrunden?"
Få en masse modstand, og møde nogen af de andre store hold i verden. Men også at vi har chancer for at komme langt. Jeg tror på, vi har en chance for at vinde nede i Qatar. Det skal vi i hvert fald spille for, for vi er et hold med masser af talent - og det skal udnyttes.
"Hvordan forbereder du dig til en vigtig kamp?" Jeg lytter til min playliste på Spotify. Det gør jeg inden alle kampe. Musikken motiverer mig – og når jeg hører musikken, så ved jeg, jeg skal ind at præstere. Når jeg ser modstanderne, begynder jeg at overveje min spillestil. Hvis spillerne er høje, ved jeg, jeg skal ind i mand-mand-dueller, hvis spillerne er lave, ved jeg, jeg skal komme i høj fart og derefter afslutte. For mig er det vigtigt at få tid og rum til at koncentrere mig inden en kamp – jeg har brug for at lukke alle uvedkommende tanker ude og fokusere 100 % på kampen.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk