26. maj 2020
Christina Alstrup har sammen med sin kæreste Klaus Thøgersen åbnet børnetøjsbutikken Borups Børn. Butikken er placeret på centerpladsen i Borup.
gallery icon

Se billedserie

Christina Alstrup har sammen med sin kæreste Klaus Thøgersen åbnet børnetøjsbutikken Borups Børn. Butikken er placeret på centerpladsen i Borup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borup har fået ny børnetøjsbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borup har fået ny børnetøjsbutik
Opdateret 20. maj 2020 kl. 09:08
Heden - 20. maj 2020 kl. 08:30
Af Marie Louise Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

”Jeg har mest gjort det, fordi jeg har været så frustreret over, at ingen har taget teten. Nu tager jeg den selv.”
Sådan lyder det fra Christina Alstrup, der sammen med sin kæreste Klaus Thøgersen netop har åbnet børnetøjsbutikken Borups Børn.
For tre år siden flyttede Christina Alstrup til Borup, og allerede dengang tænkte hun, at det kunne være rart med en mulighed for at købe børnetøj lokalt. I dag har hun og kæresten fem sammenbragte børn mellem 2 og 10 år, så behovet er ikke blevet mindre.
Men selvom mange andre i tidens løb har ønsket sig en børnetøjsbutik i byen, var der ingen, der gjorde noget ved det. Så var der ikke andet at gøre end selv at gå i gang. Og så gik det stærkt.
”På to dage gik jeg fra at have haft tanken til at have en butik. Mange af de tøjmærker, jeg henvendte mig til, sagde nemlig, at de fik rigtig mange henvendelser, og at jeg skulle vende tilbage, når jeg havde et lokale, så de kunne se, at jeg var seriøs. Så derfor gik jeg bare i gang og lejede et lokale.”

Christina Alstrup kommer ellers fra en helt anden branche. Hun er uddannet sygeplejerske og har i nogle år arbejdet på Roskilde Sygehus. I 2017 oprettede hun sit eget vikarbureau inden for sundhedssektoren, Unique Care, og da det gik godt med det, kvittede hun sidste år fuldtidsjobbet på sygehuset.
Vikarbureauet fortsætter Christina Alstrup med ved siden af børnetøjsbutikken i Borup. Derudover er hun ved at uddanne sig inden for kosmetologverdenen og åbner sin egen skønhedsklinik ved siden af butikken. Det kan lyde af en hel del, men hun er ikke bekymret for, at hun gaber over for meget.
”Jeg finder ud af at få det hele til at hænge sammen, men det er da lidt af et puslespil. Heldigvis hjælper min svigermor til i butikken, så jeg også vil kunne holde åbent i klinikken. Og så har jeg fundet en lokal partner, vippetekniker Nattali Price, der vil drive skønhedsklinikken sammen med mig.”
Drømmen er, at der med tiden vil blive råd til at ansætte en lokal skolepige på deltid og en bestyrer i børnetøjsbutikken, men nu handler det først og fremmest om at få butikken godt i gang. Og Christina Alstrup og butikken har da også fået en rigtig fin modtagelse i byen, bl.a. på Facebook, hvor mange har budt velkommen.
Det store spørgsmål er så, om der vil være kunder nok til at holde butikken i gang. Men her er ejeren fortrøstningsfuld.
”Der er ikke plads til den store løn til mig endnu, men butikken kan køre rundt, når jeg står her. Hvis det kan lade sig gøre, er det fint for mig. Så har jeg mit vikarbureau og jeg kan også lave behandlinger ved siden af og på den måde få det til at hænge sammen.”

Med planlagt åbning den 1. maj blev Christina Alstrup lige som så mange andre påvirket af corona-krisen. Åbningsdagen blev rykket til den 7. maj, og alligevel var det ikke muligt at nå at få alle de planlagte tøjmærker i hus.
”Jeg har haft aftaler med Hummel og Brand for Kids, men deres medarbejdere har været hjemsendt, så der mangler jeg at få varer. Derfor har jeg minimalt af tøj fremme til de 3-7-årige.”
For Christina Alstrup er det ellers vigtigt, at der skal være tøj både til de helt små og til de store børn. Derfor er aldersgruppen sat til 0-16 år, og med tiden skulle der også gerne være et bredt udvalg til alle. Derudover er det vigtigt for hende, at der er noget i butikken for enhver pengepung.
”Det skal ikke være en butik kun med dyre mærker. Der skal være noget til alle, så det bliver et sted, man også kan gå hen, hvis man lige mangler en ting og ikke har lyst til at lægge 500 kr. Ellers ender det med, at folk bare tager til Roskilde eller Køge og går i H&M i stedet for.”

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk