26. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om boligudvikling: Der er store muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om boligudvikling: Der er store muligheder
Opdateret 02. august 2021 kl. 14:49
Heden - 02. august 2021 kl. 08:30
Af Anders Fallesen

Hvad hun hælder til i forhold til eventuel udstykning til omkring 250 boliger ved Kimmerslev Sø i Borup, vil hun gerne vente lidt endnu med at sætte ord på.

Men borgmester Marie Stærke (S) er ganske klar i spyttet, når det kommer til de overordnede perspektiver for boligudviklingen i Borupområdet i årene og årtierne frem. For der er stort potentiale. Rigtig stort endda, mener hun.

- Kigger man på Kimmerslev Høje ved Kimmerslev Sø, ved jeg, at der er rigtig meget debat om det. Jeg vil rigtig gerne lytte til borgernes input i den igangværende høring (til kommuneplanforslaget, red.), før jeg tager nærmere stilling til det. Men det er meget attraktivt område, siger Marie Stærke.

DAGBLADET beskrev forleden, hvordan der er delte meninger om netop Kimmerslev Høje-udstykningen. Mens planerne foreløbig hilses velkommen af Borup Borgerforening, har Dansk Folkeparti og Enhedslisten i Køge Byråd ønsket at pille projektet ud af kommuneplanforslaget. Partierne ønsker at beskytte de grønne omgivelser omkring Borup og Kimmerslev Sø, og ved byrådsmødet i juni fik de indføjet følgende tekst i referatet:

»Beboelse i Kimmerslev Høje vil ødelægge området - i det hele taget - vi ønsker at bevare og holde Borup grøn og attraktiv - derfor ingen bebyggelse på Kimmerslev Høje.«

Kigger man længere mod vest i Borup, er der ifølge Marie Stærke her endnu større potentiale for udstykning, fremhæver hun.

Udvikling vest for stationen
Her ligger det såkaldte »perspektivareal« Borup Vest, der er et område vest for jernbanen med udgangspunkt omkring Lammestrupvej. Området er ikke en reel del en nye kommuneplan, men bliver givetvis en del af den næste, fortæller Marie Stærke.

Hun ser store perspektiver i udviklingsmulighederne vest for jernbanen, hvor et boligområde på hele 25 hektar vil kunne skyde frem.

- Ligesom i Herfølge er der også i Borup rigtig mange muligheder i at udvikle vest for stationen. Selvom det nu optræder som perspektivareal i kommuneplanforslaget, er det med for at signalere til borgerne i Borup, at dette er noget, som kommunen påtænker at kigge nærmere på i fremtiden, og at der nok kommer til at ske noget, siger hun.

Da spørgsmålet første gang dukkede op i forbindelse med i Kommuneplan 2009, viste en landskabsanalyse, »at en eventuel byvækst i området skulle begrænses mest muligt, men at der under hensyntagen til de kulturhistoriske og landskabelige værdier kunne indpasses et byområde tæt omkring stationen med i alt op til 1.000 boliger.«

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk