8. august 2020
Mohamad Abou Kachbeh foran det, der bliver Bibianas åbne køkken.
gallery icon

Se billedserie

Mohamad Abou Kachbeh foran det, der bliver Bibianas åbne køkken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibiana i Borup har fået vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibiana i Borup har fået vokseværk

Nye og større lokaler skal gøre det muligt at lave mad til større arrangementer ud af huset og have servering ved borde både ude og inde hos madhuset Bibiana.

Opdateret 01. juli 2020 kl. 19:55
Heden - 01. juli 2020 kl. 08:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 4. juli vil der være flag i Hovedgaden i Borup. Det vil der, fordi byen den dag fejrer sig selv med bl.a. udendørs handel og lancering af en ny vandrerute.

Men der er også andet at flage for, hvis man spørger Mohamad Abou Kachbeh. Lørdag den 4. juli åbner madhuset Bibiana, som han står i spidsen for, nemlig i nye og større lokaler i byen.

Det skyldes en positiv udvikling med en øget efterspørgsel.

"Vi er begyndt at få større bestillinger til arrangementer og den slags, og det har presset os rigtig meget i vores madhus, for køkkenet har slet ikke været stort nok til det. Det har faktisk gjort, at vi nogle gange ikke har kunnet levere det hele til tiden."

Derfor er det en glad ejer, der meget snart kan lukke dørene op til det nye spisested, der ligger skråt over for det gamle madhus.

"Vi får et køkken, der i hvert fald er fire gange større med flere arbejdsborde og flere maskiner. Det gør også, at vi har mulighed for at producere meget mere selv, f.eks. hummus, tzatziki og falafler, som vi før var nødt til at købe."

Der bliver plads til godt 20 personer indenfor og 10 personer udenfor, men hvorvidt spisestedet skal være en restaurant eller en cafe er endnu ikke fastlagt. Det kommer an på, hvad stemningen peger i retning af, og vil blive evalueret om et års tid. Men for at være på den sikre side er borde og stole købt, så de kan tjene begge formål.

Udvidelsen betyder også, at det bliver nødvendigt at ansætte flere folk i firmaet, som i øjeblikket også tæller Mohamad Abou Kachbehs hustru og bror. Og det lader ikke til at blive et problem at få fat i arbejdskraft.

"Vi taler meget med folk i byen, så de ved, hvad der sker, og der er flere unge, der allerede har sendt ansøgninger til os. Det er meget fedt."

Som iværksætter i en by som Borup kan man godt blive mødt med løftede øjenbryn, når man står over for at udvide sin forretning. Mange har da også givet udtryk for, at de synes, det er et modigt projekt. Men det skræmmer ikke Mohamad Abou Kachbeh, som afviser, at udvidelsen har givet ham søvnløse nætter - det skulle da kun lige være, fordi han glæder sig så meget til at komme i gang.

"Jeg er meget ambitiøs, og jeg tror på potentialet i det her. Vi har allerede investeret rigtig meget i Borup, og den store opbakning i byen er med til at bekræfte for os, at vi skal investere endnu mere."

Det var ellers ikke opbakning, der var mest af, da Mohamad Abou Kachbeh for ca. to år siden åbnede Bibiana. Det første halve år oplevede han at blive afvist af byen.

"Der var ikke nogen, der troede på det, og det var en kamp at overbevise folk om, at det var noget, de og byen gerne ville. Men vi insisterede og tog bl.a. ud og uddelte smagsprøver. På den måde fik folk øjnene op for vores gode service. Vi har fra starten gjort meget ud af at være en del af lokalområdet og har fokuseret på at være venner med folk og med byen."

Da det i februar 2019 så allerværst ud, og pengekassen var tom, var Mohamad Abou Kachbeh nødt til at tage et fuldtids nattejob. Men kort efter kom vendepunktet, faktisk lige omkring hans fødselsdag sidst i marts.

"Jeg kan huske, at jeg anså det lidt som en fødselsdagsgave, at Bibiana vandt indpas i byen. Jeg har altid arbejdet ud fra en såkaldt snowball-effekt, hvor snebolden langsomt ruller af sted på toppen af bakken, men får mere og mere fart på på vej ned. Og der tog det virkelig fart omkring min fødselsdag."

Mohamad Abou Kachbeh er vokset op i Borup, men flyttede for et par år siden til København. Faktisk lige inden han åbnede Bibiana. Men på det tidspunkt var han ikke klar over, at han skulle have en erhvervsmæssig fremtid i byen.

Han har da heller ikke planer om at flytte tilbage lige foreløbig.

"Jeg har det fint med at bruge en stor del af min tid i Borup med Bibiana og så have min familie og min fritid i København."

Selvom både Mohamad Abou Kachbehs far og onkel er kokke, har han ikke selv nogen uddannelse inden for branchen. Men han er opvokset i en familie, hvor det at lave mad og drive restaurant har fyldt meget

Selv er han udlært hos Ide Møbler i 2008, men var pga. finanskrisen nødt til at søge nye muligheder. Det har bl.a. ført ham igennem en mekanikeruddannelse. Det er dog iværksætteri, der ligger hans hjerte allermest nær.

"Forretningsudvikling er en del af mit DNA, og det er derfor, jeg er helt oppe at køre over at skabe et madhus fra bunden af."

Af Marie Louise Rasmussen

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk