19. april 2021
Der bygges på hjørnet af Damgårdsvej og Ørstedvej i Viby. De 33 nye boliger, som er første etape, forventes færdige i august 2021.
gallery icon

Se billedserie

Der bygges på hjørnet af Damgårdsvej og Ørstedvej i Viby. De 33 nye boliger, som er første etape, forventes færdige i august 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 33 nye boliger skyder snart op i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

33 nye boliger skyder snart op i Viby

Boligselskabet Sjælland bygger almene boliger i Viby. Boligerne bliver fremstillet i træ og kan rumme både enlige og børnefamilier.

Heden - 07. oktober 2020 kl. 08:30
Af Marie Louise Rasmussen

Det er de store maskiner, der er kørt i stilling på hjørnet ved Damgårdsvej og Ørstedvej. Her er der nemlig ved at blive gjort klar til en hel masse nye boliger, der skal bygges af Boligselskabet Sjælland.

I den ene ende af byggepladsen er fundamentet allerede gjort klar. Det er det, der skal blive til fælleshuset, fortæller Jonas Whitehorn. Han er pressekonsulent i Boligselskabet Sjælland og er mødt op for at fortælle om byggeriet, som har fået navnet Skousbo.

Ud over fælleshuset bliver der i første omgang opført 33 almene boliger. Bebyggelsen bliver i tre etager, og boligerne kommer til at variere i størrelse og være i både et og to plan. Fra boligselskabets side er det hensigten, at der både skal være boliger, der passer til børnefamilier, til singler og til par uden børn, så beboergruppen bliver så bred som muligt.

"Vi vil gerne undgå, at det f.eks. kun er børnefamilier, der flytter ind, så vi ikke står med et boligområde helt uden børn, når de nuværende flytter hjemmefra," siger Jonas Whitehorn.

Byggeriet er ikke af den helt gængse slags med mursten og mørtel, men derimod med træ og 3D-tegninger. Men det er ikke Boligselskabet Sjælland, der har valgt byggeformen.

"Vi skulle bygge flere end 1000 boliger forskellige steder på Sjælland og lavede en aftale med en entreprenør, som så har valgt, at det skal være i træ."

Den løsning er man dog godt tilfreds med hos boligselskabet. Byggeri i træ er nemlig mere klimavenligt end almindeligt byggeri.

Det gør også, at husene er meget hurtige at bygge, fortæller Jonas Whitehorn.

"Når først fundamentet er tørret færdigt, går det stærkt. Så kommer der et par mænd og sætter de store træplader sammen, som er lavet ud fra 3D-tegniner, og inden man har set sig om, er det udvendige til de nye boliger klar."

De 33 boliger, der er under opførelse nu, forventes at være færdige i august 2021. Næste etape, som tæller 82 boliger, skal stå færdige til november 2022.

Er man interesseret i at få en af de nye boliger som sit kommende hjem, skal man ifølge Jonas Whitehorn skrive sig op på ventelisten nu.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk