24. juni 2021
Waldemarsbo Efterskole fylder 40 år. Foto fra waldemarsbo.dk
gallery icon

Se billedserie

Waldemarsbo Efterskole fylder 40 år. Foto fra waldemarsbo.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
Haslev-Faxe Posten - 20. august 2019 kl. 10:59
Af Torkild Svane Kraft

Faxe Ladeplads: I 1979 fik Henrik Søstrup en god idé - at lave en efterskole for unge med særlige læringsforudsætninger. Også det der kaldes en specialefterskole.

Til at begynde med blev skolen betegnet som en erhvervsefterskole, og var en blanding af efterskole og produktionsskole, men det kunne myndighederne ikke finde ud af - og så blev det til Waldemarsbo Efterskole.

I de første år havde efterskolen en stor produktion af planter - frilands såvel som i drivhuse - der var produktion af vagtler og fasaner, ligesom der var bundgarnsfis­keri. Altsammen ting der blev solgt til private og forskellige virksomheder.

Nu sælger Waldemarsbo ikke længere til andre, men aktiviteterne findes fortsat som linjefag, men det der produceres bruger man selv.

Op til tre år på skolen
De fleste efterskoler tilbyder 10. klasse. På Waldemarsbo er det lidt anderledes, for her tilbydes der både 9., 10. og 11. klasse - og en del elever går på efterskolen alle tre år.

Som forstander Tine Kjøller siger, så har mange af efterskolens elever brug for lang tid, før de for alvor ,,folder sig ud", og er klar til at komme videre i livet.

Der er sket meget i de 40 år Waldemarsbo Efterskole har eksisteret. Ved starten i 1979 var der 40 elever på skolen. Nu er der plads til 78, og der har aldrig været problemer med at ,,skaffe" elever.

Selv om 78 elever lyder af mange, så er der faktisk tale om en lille efterskole, sammenlignet med landets andre efterskoler - men de 78 er et passende tal, taget i betragtning af, at det er en skole for unge, der ikke har det lige så let som andre unge, når det gælder læring.

Jubilæumsdagen
Waldemarsbo Efterskoles 40 års jubilæum fejres lørdag den 24. august, hvor forstander Tine Kjøller byder velkommen kl. 11.15, og efter hendes velkomst, og fællessang, er der tale ved skolens formand Claus Nielsen.

Også Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive, og formanden for efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen, kigger forbi og holder taler.

Klokken 12.15 afsløres efterskolens nye navnesten - der kommer fra Faxe Kalkbrud, og bagefter er der buffet.

Og når man har fået fyldt maverne, venter der eleverne og gæsterne en stor musikalsk overraskelse. Hvem der kommer, må avisen ikke afsløre, men vi kan roligt sige, at det bliver stort.

Af hensyn til traktementet, vil efterskolen gerne, at man forhåndstilmelder sig på telefon 5671 6388.

Om Waldemarsbo
Etableret i 1979, som efterskole for unge med særlige læringsforudsætninger.

Efterskolen har plads til 78 elever.

Waldemarsbo tilbyder 9., 10. og 11. klasse.

Værdigrundlag: Glæde og Fællesskab. Tillid og Troværdighed. Ansvarlig og Menneskeklog. Professionalisme og Udvikling.

Forstandere: Henrik Søstrup (1979-85). Kurt Gangild (85-2000). Steen Andersen (2002-2011) Tine Kjøller (2011 - )

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk