16. juli 2019
Vinterbadning i fuldmånens skær i Faxe Bugt
gallery icon

Se billedserie

Vinterbadning i fuldmånens skær i Faxe Bugt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinterbade-festival i Faxe Ladeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinterbade-festival i Faxe Ladeplads
Haslev-Faxe Posten - 22. januar 2019 kl. 13:49
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kolde gys: Flere og flere vælger at bade året rundt - altså udendørs - uanset vejr og vind, og de påstår endda at det er dejligt...

Også i Faxe Ladeplads er der mange der nyder at bade i Faxe Bugt året rundt. Indtil for nylig nærmest bare for sig selv, eller et par stykker, men siden august sidste år, har der været en gruppe på Facebook, der kalder sig ,,Vinterbadeklubben Faxe Ladeplads".

Nogle stykker snakkede om det at vinterbade, og inviterede til et møde i Sømandshjemmet i august, og ikke mindre end 35 interesserede mødte op, så der blev nedsat en arbejdsgruppe der skulle arbejde for etablering af en vinterbadebro og en sauna.

- Vi blev også enige om at formålet med en vinterbadeklub er fællesskabet - det at man har nogen at bade sammen med, så man undgår at gå alene i vandet nu, hvor det er vinter og vandet er rigtig hundeslædekoldt, siger Pia Jensen fra vinterbadeklubben.

Hvad angår vinterbadebro og sauna, så er man allerede gået i gang med at finde likvide midler til disse investeringer, så man håber at man allerede fra sæsonen 2019/2020 vil have både badebro og sauna.

Alle der bor i Faxe Kommune er velkomne i klubben, og på facebook kan man se hvor og hvornår der bades. Siden september måned, har der f.eks. været fuldmånebadning.

Det er foregået i den lille ,,gryde" bag ved Roklubben Viking, og bagefter har man hygget sig med varm kaffe og lidt sødt. Men man har også ,,indviet" den nye strand ved at bade herfra, ligesom der har været nytårsbadning, men champagne og kransekage bagefter.

Vinterbade-festival
Flere steder afholdes der vinterbadefestival - så såden en skal Faxe Ladeplads da også have, mener klubben.

Så derfor inviteres alle til Vinterbade-festival i weekenden den 2- og 3. februar. Det foregår på det grønne område ved Strandvejen/den nye strand.

Der opstilles en sauna på området, og den er åben lørdag fra kl. 8.30 til 16.30 og søndag fra 9 til 15. En time heri koster 25 kr.

Man kan også købe ,,en omgang" saunagus, der foruden de mange dufte fra diverse æteriske olier, byder på vand, chips, frugt og små sandwich.

15 minutter gus koster 25 kr., 2x15 minutter fåes for 45 kr. og tre gange 15 minutter koster 60 kr.

Der kræver forhåndstilmelding til vinterbade-festivalens sauna, og det skal ske senest den 27. januar til Pia Jensen på mobilepay 2810 2605.

På liviladepladsen.dk, under ,,Arbejdsgrupper" kan du læse meget mere om Vinterbadeklubben og du kan ansøge om medlemsskab af gruppen på facebook - søg på ,,Vinterbadeklubben Faxe Ladeplads".

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk