22. marts 2019
Helmer Christensen ved en af de bøger Peter Jensen har illustreret - og bag ham tegninger af Peter Jensen
gallery icon

Se billedserie

Helmer Christensen ved en af de bøger Peter Jensen har illustreret - og bag ham tegninger af Peter Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
Haslev-Faxe Posten - 11. oktober 2018 kl. 10:12
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dalby: Lige nu gemt lidt bag store gravemaskiner, som følge af kloakering, ligger Karisevej 44 - og her er der et museum.

Det er tidligere købmand Henmer Christensen der har det lille museum, som så absolut er et besøg værd, for det rummer rigtig mange spændende ting - ikke mindst mange cykler. Cykler af enhver art - og i garagen bag den gamle købmandsbutik står der to veteranbiler. En Mercedes og en Jaguar.

På museet findes der desuden en unik udstilling af tegninger udført af Peter Jensen. Han boede i Dalby i omkring 50 år. Han arbejdede som maler hos SEAS, men var samtidig en fremragende kunstner - der nok kunne have levet af sin kunst, hvis det var det han ville, men sådan skulle det ikke være.

I mange år var der en bogserie der hed Troldebøgerne. Forfatteren var Robert Fisker. Der udkom en bog hvert år, og i årene fra 1971 til 1981 var det Peter Jensen der illustrerede bøgerne.

Helmer Christensen og hans kone Aase var venner med Peter Jensen og hans kone i mange år, og ofte forærede Peter tegninger til Helmer og Aase - og det er de tegninger man nu kan se på det lille museum - samt andre effekter som har tilhørt Peter Jensen, blandt andet en sjov kæphest.

Helmer Christensens museum har ikke faste åbningstider. Der er åbent når der er nogen hjemme. Men vil man være sikker på, ikke at komme til en låst dør, så kan man ringe til Helmer i forvejen på nummer 6177 8341.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk