19. september 2019
Borgmester Ole Vive 

navngiver skibene
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Ole Vive navngiver skibene
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thyra, Dagmar og Margrethe har lagt til kaj i Faxe Ladeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thyra, Dagmar og Margrethe har lagt til kaj i Faxe Ladeplads
Haslev-Faxe Posten - 03. maj 2019 kl. 11:58
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Ladeplads: Gefionspladsen i Faxe Ladeplads bliver smukkere og smukkere. Buske og træer er ved at få fat, kalkblokkene lyser op, turisterne pumper deres cykler, og nu har tre skibe lagt til kaj på pladsen.

En enkelt skonnert havde ligget der et stykke tid, men nu er der tre, og de blev navngivet i onsdags af borgmester Ole Vive.

- Dejligt med de mange ildsjæle der er her i byen. Det sætter jeg stor pris på, både som borgmester og som Faxe Ladepladsborger, sagde borgmesteren, og roste samtidig Gitte Frederiksen fra Butik Hjerteblomst for at tage initiativ til at skibene nu står på pladsen - og for at sørge for blomsterne i skibene og kransen på majstangen.

Der var også ros og tak til Mikael Farre fra Erlandsens Smedeværksted på Hylleholtvej, der har smedet og banket de tre både sammen.

Thyra, Dagmar og Margrethe hedder skibene - eller skonnerterne. For navnene har tråde tilbage til Jens Koefoeds skibsværft. Han byggede fire skonnerter - og de tre af dem blev netop døbt Thyra, Dagmar og Margrethe. Thyra 1 blev bygget i 1916, men gik ned på sin jomfrusejlads pga. mødet med en tysk ubåd. I 1918 kom Thyra 2, og hun lever stadig - i Finland.

I sine velmagtsdage beskæftigede værftet op mod 70 mand.

Og så bør det vel også nævnes hvorfor pladsen hedder Gefionspladsen. ,,Det er da på grund af hotellet - Hotel Gefion" vil mange sige, men det er ikke korrekt. Pladsens, og hotellets, navn skyldes Gefion Stenhuggeri, der lå på området fra 1900 til 1930.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk