16. oktober 2021
Nicklas Hultman udstiller på Hesede Hovedgård
gallery icon

Se billedserie

Nicklas Hultman udstiller på Hesede Hovedgård
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sverige, Shanghai, Haslev - kunst på Hesede Hovedgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige, Shanghai, Haslev - kunst på Hesede Hovedgård
Haslev-Faxe Posten - 17. september 2019 kl. 19:25

Hesede Hovedgård: ,,BaroqueIkebana" hedder en ny udstilling på Hesede Hovedgård.

Svenske Nicklas Hultman, som er Art Director, og sidste år flyttede til Haslev efter fem år i Shanghai, udstiller smukke blomster­smykkede stilleben-fotos.

Der er fernisering lørdag den 21. september fra kl. 12 til 16, hvor Nicklas Hultman vil være til stede - og ellers er der åbent hver weekend kl. 12-16, samt efter aftale, frem til den 20. oktober.

Den svenske Art Director Nicklas Hultman, som sidste år slog sig ned i Haslev efter fem år i Shanghai, er inviteret til at vise sine helt unikke ,,BaroqueIkebana"-fotografier.

,,BaroqueIkebana" er en sammensætning af Baroque og Ikebana. Og det er netop de to traditioner, Nicklas Hultman har taget inspiration fra.

Baroque-inspirationen kommer fra hollandske barok-malere som Vermeer, Rembrandt og Willem van Aelst. Især har Nicklas Hultman ladet sig inspirere af måden, hvorpå de kombinerede de objekter, de malede - ofte med store kontraster, stærke farver og asymmetri - og i måden, de arbejdede med lyset på, hvor der kan være flere lyskilder.

Ikebana er en japansk teknik brugt til at arrangere blomster på en ganske særlig måde.

- Da jeg boede i Kina, deltog jeg i undervisning i blomsterbinding, og der lærte jeg om Ikebana - den teknik, der er forfinet og finpudset over syv århundreder, fortæller Nicklas Hultman.

Det handler om at arrangere afskårne blomster, stilke og blade i vaser eller andre beholdere. Det kræver kendskab til måder at fæstne og positionere blomsterne for at kunne arrangere blomsterne, som man gerne vil.

Man vælger blomster ud fra et ønske om at skabe harmoni mellem blomst og vase. Modsat vestlig kultur, hvor vi ofte bruger masser af blomster, fokuserer Ikebana på at benytte så få blomster og blade som muligt, for at komponere en elegant silhuet, som understreger blomstens skønhed.

Alt har en skønhed
Så vidt BaroqueIkebana. Et tredje element er dog også i spil for Nicklas Hultman.

- Da vi boede i Shanghai, så jeg hvor stort forbruget af hverdagsprodukter var uden tanke for genbrug eller bæredygtighed. Da vi flyttede til Danmark, så jeg det samme forbrug og et enormt stort forbrug af plastik.

- I Danmark kan man dog genbruge og genanvende. For mig virker det dog stadig, som om mange producenter ikke tager ansvar for, hvad de sætter på markedet. Dét ville jeg gerne kommentere på, men uden at det skal være dystert, og uden at jeg vil fortælle folk, hvad de skal eller ikke skal gøre. Derfor valgte jeg at bruge affald i mine BaroqueIkebana-kreationer - at skabe noget smukt ud af ting, vi tager for givet eller normalt smider ud, siger Nicklas Hultman, og tilføjer:

- På en måde er projektet en hyldest til det almindelige. At få øje på skønheden i de masseproducerede ting, vi bruger hele tiden. Så jeg kombinerer blomster og grøntsager med mad og tilfældige ting. Alt har en skønhed.

Her er det
Hesede Hovedgård, Hovedhuset, Hesede Hovedgård 1 4690 Haslev

hesedehovedgaard.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk