31. maj 2020
Så er det nu - maleriet afsløres
gallery icon

Se billedserie

Så er det nu - maleriet afsløres
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort maleri afsløret på Østsjællands Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort maleri afsløret på Østsjællands Museum
Haslev-Faxe Posten - 05. november 2019 kl. 10:55
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe: Der var ikke vin eller champagne i glassene eller små fancy kanapéer på fadene, men juice og flødeboller, da et stort maleri blev afsløret på Østsjællands Museum i Faxe i onsdags.

Og det var der en god grund til, for kunstnerne bag det store maleri var elever fra 5.B på Rolloskolen - hvis nærmeste nabo netop er det nye Østsjællands Museum på Rådhusvej 2 i Faxe.

Carsten Niss, leder af skoletjenesten på Østsjællands Museum, og iøvrigt tidligere lærer på Rolloskolen, bød velkommen til afsløringen og takkede eleverne for det flotte maleri, som alle andre lidt efter fik lov at se.

Og det var et flot maleri der blev afsløret. Et maleri der er et bud på hvordan havbunden så ud for sådan cirka 63 millioner år siden.

Sebastian og Natacha fortalte Haslev-Faxe Posten, at de startede på projektet i foråret, da de gik i 4. klasse. Her havde de nogle timer med Carsten Niss, så de fik at vide hvilke dyr og koraller man kunne opleve i havet den gang - for det skulle jo være helt realistisk.

Og så gik de ellers i gang med det langvarige projekt sammen med deres lærer Helene Turner. På maleriet finder man mange koraller, forskellige dyr, så som fisk og muslinger, en enkelt skildpadde, en haj - ligesom et drabeligt gab fra en krokodille lige stikker hovedet ind i billedet.

Selv om maleriet nu er færdigt, og fremover hænger i skoletjenestens lokale ud mod Ny Strandvej, er forløbet med Carsten Niss ikke slut. Til foråret skal de med ham en tur ned i kalkbruddet, for at se om de kan finde nogle af de dyr de har malet - eller rettere fossiler af dyrene. Og hvem ved, måske finder de noget der kan udstilles på Geomuseum Faxe.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk