30. september 2020
Druerne står flot, men der er endnu et stykke tid før de kan høstes
gallery icon

Se billedserie

Druerne står flot, men der er endnu et stykke tid før de kan høstes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smag den lokale vin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smag den lokale vin
Haslev-Faxe Posten - 16. september 2020 kl. 09:05
Af Birgitta Kristina Carlberg

Skuderløse: En række vingårde landet over holder Åben Vingård lørdag den 19. september. Som tidligere år er Tuemosegård, Broksøvej 80, med på dagen og holder åbent for besøgende mellem klokken 13.00 og 16.00. Klokken 13.15, 14.15 og 15.15 vil der være rundvisning i vingården, hvorefter der bydes på smagsprøver.

Vingård siden 2012
Ingrid og Simon Simonsen har drevet Tuemosegård i 30 år. I 2012 blev den første vinmark anlagt og i 2016 kunne de første druer høstes.

Som vinbonde kan man aldrig helt vide, hvordan næste års høst bliver. Udover de mange timers hårde arbejde med at passe druerne, så er man også afhængig af vind og vejr. Desuden kan druerne også rammes af forskellige sygdomme, der kan give en ringere høst.

- Normalt giver høsten ca 1800 flasker vin. Sidste år blev vi dog ramt af vinskimmel, så selvom vinen blev rigtig god gav 2019-høsten kun 1200 flasker. Til gengæld står druerne i år rigtig flot. Set med en vinbondes øjne har vi haft en perfekt sommer med temperaturer lidt under 25 grader og ikke for meget regn, fortæller Simon Simonsen, der forventer at druehøsten kan starte i uge 41 med de tidlige sorter og slutte i uge 42-44 med de sene sorter.

Sidste år anlagde parret endnu en vinmark, hvorfra der kan høstes første gang i 2023.

Vin og honning
På Tuemosegård produceres både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Derudover laves der mjød, honning og vokslys fra egen biavl.

På Tuemosegård anvendes ingen tilsætningsstoffer som enzymer, æggehvide eller bentonit under fremstillingen af vinene og vingæren er gluten- og GMO-fri.

- Hos os filtrerer vi ikke vores vine. Vinen skal bare have tid, så opnår den sin klarhed helt naturligt, siger Simon Simonsen.

At Tuemosegårds vine er af en god kvalitet blev bevist sidste weekend, hvor der blev afholdt vinskue i Foreningen Dansk Vin. Her blev gårdens rosévin fra 2019 præmieret med en sølvmedalje.

- Det er første gang, vi deltager på vinskuet, fortæller Ingrid Simonsen.

- Det var en spændende oplevelse, og vi er meget stolte af vores sølvmedalje.

Tuemosegårds vine kan kun købes på gården, men som noget nyt har Ingrid og Simon Simonsen indledt et samarbejde med en dansk vin-importør, så man nu også kan finde vinene på vinkortet hos spisestedet Lille Syd i Herfølge.

Har man ikke mulighed for at deltage til Åben Vingård lørdag den 19. september, arrangerer Tuemose også private rundvisninger. Det, og meget andet, kan man læse mere om på www.tuemosegaard.dk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk