16. juli 2019
Lars Folmann, formand for Faxe Forsyning
Lars Folmann, formand for Faxe Forsyning
Foto: Kasper Lojtved
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sløret for fyring af direktør i Faxe Forsyning lettes lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sløret for fyring af direktør i Faxe Forsyning lettes lidt
Haslev-Faxe Posten - 15. januar 2019 kl. 14:11
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Forsyning: Lige inden jul blev det offentliggjort, at Henrik Ellermann med øjeblikkelig virkning var stoppet som direktør, og at næstformanden, Ivan Lilleng, midlertidigt overtog direktørposten.

Hvad der egentlig lå bag beslutningen om det pludselige direktørskifte, forlød der den gang intet om, men nu løfter formanden for Faxe Forsyning, Lars Folmann, lidt af sløret.

- I forbindelse med oprydningen efter direktørskiftet i Faxe Forsyning, har jeg konstateret ikke uvæsenlige forhold, som jeg mener mig forpligtiget til at informere selskabets kunder og kommunens borgere om, oplyser Lars Folmann i en pressemeddelelse.

Han understreger at hans vidensgrundlag endnu ikke er fuldstændigt, men på det foreliggende kan han oplyse følgende:

- Det lader til at der mellem selskabet og den kommunale forvaltning er indgået aftaler og foretaget sagsbehandling, som er ukendt for den siddende bestyrelse i selskabet, samt for direktør og chefniveauet i Faxe kommune.

Det ser ud til, at der i en ånd af ,,kammerateri" og misforstået hjælpsomhed er foretaget dispositioner mellem selskabet og forvaltningen, der ikke overholder lovkrav og forvaltningspraksis på de pågældende områder der er berørt.

- Indtil videre ser det ud til at omhandle manglende bygge- og landzonetilladelser i forbindelse med ombygning af Karise renseanlæg og overholdelse af vilkår i udstedte udledningstilladelser på Haslev renseanlæg i Levetofte. Herudover ser det ud til at selskabet og en medarbejder i den kommunale forvaltning har foretaget dispositioner, der ikke er mulige i forhold til rammerne i den gældende spildevandsplan, oplysr Lars Folmann.

Disse forhold tilsammen, har medført at den konstituerede direktør i Faxe Forsyning, Ivan Lilleng, har fået til opgave midlertidigt at indstille alle igangværende projekter og i samarbejde med ledelsen i Faxe kommune, skabe et overblik over Faxe Forsynings projekter, sammenholdt med de tilladelseskomplekser der foreligger - eller mangel på samme for de enkelte projekter.

- Jeg selv vil snarest og i samarbejde med bestyrelsen i Faxe Forsyning gennemgå selskabets investeringsplan og sammenholde denne med spildevandsplanen, således at vi sikrer os at Faxe Forsyning udelukkende arbejder efter det direktiv der ligger i spildevandsplanen og således sikre at vi fastholder den kurs der er lagt politisk for selskabet og dermed lever op til borgernes forventninger og grundlæggende demokratiske principper, siger Lars Folmann.

Han beklager dette ,,forsynings - og forvaltningskaos", som han i samarbejde med bestyrelsen, den konstituerede direktør og medarbejdere i Faxe Forsyning øjeblikkeligt har bragt til ophør.

- Herudover vil jeg fortsætte det gode samarbejde med borgmester og kommunaldirektør og herunder indarbejde hensigten i den for nyligt vedtagne ejer-strategi, til procedurer mellem selskab og forvaltning som vil medvirke til at forhindre lignende situationer i fremtiden, slutter formanden for Faxe Forsyning.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk