6. april 2020
0. og 8. klasse afslørede det store beløb som nu sendes til Folkekirkens Nødhjælp
gallery icon

Se billedserie

0. og 8. klasse afslørede det store beløb som nu sendes til Folkekirkens Nødhjælp
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordstort beløb fra Druestrup Friskole til Folkekirkens Nødhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordstort beløb fra Druestrup Friskole til Folkekirkens Nødhjælp
Opdateret 09. januar 2020 kl. 13:46
Haslev-Faxe Posten - 09. januar 2020 kl. 13:37
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Druestrup: Gennem 10 år har Druestrup Friskole samlet penge ind til Folkekirkens Nødhjælp. Den hidtidige rekord var 24.000 kr. men den er nu slået - temmelig meget. I torsdags afslørede friskolen at de denne gang har sendt ikke mindre end 32.566,65 kr. til Folkekirkens Nødhjælp.

Det skete ved en festlig morgensamling. Efter to sange kunne 0. klasse og deres 8. klasse-venner afsløre den gode nyhed for deres kammerater, og det medførte naturligvis klapsalver.

De mange penge er samlet ind ved efterårsferiens motionsløb og ved to andre arrangementer på skolen. Men ét er at få at vide at man har været med til at samle penge ind - noget andet er at vide hvad pengene rent faktisk bruges til, og hvad Folkekirkens Nødhjælp kan udrette for pengene.

Artiklen fortsætter under videoen

Derfor var Ida Bjerre på besøg på Druestrup Friskole. Hun blev student i sommer, og holder nu et sabbatår inden hun skal på universitetet.

Ida er medlem af Folkekirkens Nødhjælps ungdomsafdeling og har netop været på et syv uger langt ophold i Malawi, hvor hun var indkvarteret hos en lokal familie.

Pengene fra Druestrup gør underværker

Hun kunne fortælle eleverne at i den landsby hvor hun boede var der ingen strøm og ingen vand - og slet ingen internet...

Hver dag var hun med til at hente vand i en brønd nogle kilometer væk. Vandet bar man på hovedet - og det var temmelig hårdt. Og når man skal bruge lang tid på at hente vand, så betyder det, at mange børn slet ikke kommer i skole, fordi det er vigtigere, at der bliver hentet vand...

Nogle steder er der slet ikke en brønd i nærheden, og så må man tage vand fra søer og floder, og det vand er bestemt ikke rent, hvorfor mange får forskellige sygdomme.

Derfor arbejder Folkekirkens Nødhjælp på at lave brønde, så man kan hente rent drikkevand op fra undergrunden - og det er her, at pengene fra Druestrup Friskole skal bruges, fortalte Ida Bjerre.

Hun kunne også fortælle, at man vil kunne lave seks brønde for de penge eleverne på friskolen har samlet ind - og de brønde vil få enormt stor betydning for rigtig mange mennesker.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk