21. februar 2020
Patrick Carkili med vognen, og generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl, på vej fra Emmaus til Brøderup Efterskole
gallery icon

Se billedserie

Patrick Carkili med vognen, og generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl, på vej fra Emmaus til Brøderup Efterskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Patrick Carkili går Danmark rundt mod ensomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patrick Carkili går Danmark rundt mod ensomhed
Opdateret 04. april 2019 kl. 17:59
Haslev-Faxe Posten - 04. april 2019 kl. 13:53
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folkebevægelsen mod Ensomhed: En femtedel af Danmarks befolkning føler sig ensomme. Derfor er Patrick Carkili lige nu på vandretur rundt i Danmark, for at sætte fokus på dette store samfundsproblem.

Han startede fra sit hjem på Østerbro i København den 1. april, og onsdag eftermiddag nåede han til Haslev, hvor Emmaus havde tilbudt ham overnatning og mad.

Når vi skriver at han nåede til Haslev, så er det ikke helt rigtigt. Jo, Patrick kom til Haslev, men rettelig skulle det lyde at ,,de" nåede til Haslev - for det er nemlig sådan, at han kun går, hvis der er nogen at følges med. Ligesom hvis man skal ud af ensomheden - så kan man jo ikke være alene.

Indtil nu har der været nogle at følges med hele tiden, og i Haslev stod der da også en stor flok mennesker klar til at gå næste etape sammen med Patrick.

Generalsekretæren for Røde Kors gik med fra Haslev

En af dem der stod klar var Anders Ladekarl, der er generalsekretær for Røde Kors. Han havde valgt at gå med fra Haslev, fordi han finder det vigtigt, at der kommer opmærksomhed på det at være ensom.

- I Røde Kors arbejder vi for at regeringen laver en ensomhedsstrategi, for det er et virkelig stort samfundsproblem, når en femtedel af befolkningen føler sig ensom, sagde Anders Ladekarl.

Og så kunne han tilføje at undersøgelser viser, at det cutter 10 år af levetiden, hvis man er ensom. Det er altså lige så farligt at være ensom, som at ryge cigaretter...

Selv om Patrick er en ung mand, så har Ældresagen i Haslev været med inde over Haslev-delen af hans rute. Det var Anette Nikolajsen fra Førslev, der fik formidlet kontakten mellem Patrick og Emmaus - og så er det i øvrigt også hende der står lokale gåture i Ældresagen.

Da Patrick Carkili, og hans pænt store følge, begav sig ud på landevejen torsdag morgen, gik turen til Brøderup Efterskole. Her byder skolen på et værelse og noget at spise.

Torsdag aften holder han et lille foredrag for eleverne, og fredag morgen, går han mod Vordingborg - sammen med omkring 40 elever fra Brøderup Efterskole.

Forstander Kasper Luffe fortæller, at Patricks vandretur har sat mange tanker i gang hos eleverne - tanker om hvad vi hver især kan gøre, for at ingen skal føle sig ensomme, men være med i et givende fællesskab.

Den 28. april slutter Patricks tur rundt i Danmark - og der skulle han gerne være nået til Aalborg.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk