18. juni 2019
Foto fra tidligere marked på Brinkholm. Foto: Nikolaj Andersen
gallery icon

Se billedserie

Foto fra tidligere marked på Brinkholm. Foto: Nikolaj Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økologisk høstmarked på Brinkholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økologisk høstmarked på Brinkholm
Haslev-Faxe Posten - 28. august 2018 kl. 09:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høstmarked: Der er økologisk høstmarked på Brinkholm, Kulagervej 23 ved Store Linde, 4653 Karise søndag den 1. september fra kl. 11 til 16.

Brinkholm, der er skønt beliggende mod Tryggevælde Å ved Karise, er et af de ældste økologiske landbrug i Faxe-Stevns området. Den 1. september kan du opleve hvordan økologiske grøntsager, mel, honning og øl bliver produceret - og selvfølgelig smage på det!

Brinkholm drives af andelsselskabet LandbrugsLauget, som producerer økologisk mel og grøntsager med en udtrykkeligt lokal profil. Grøntsagerne i Stevns Kassen, Karise Kassen og Tryggevælde Kasse er alle dyrket på Brinkholm eller af andre økologer i omegnen.

- Vi tilbyder vores naboer, nær og fjern økologiske produkter fra deres egen baghave så at sige. Mere gennemskueligt og lokalt kan det næsten ikke blive, siger andelshaver og bestyrelsesformand Bente Hessellund Andersen, som byder store og små hjertelig velkommen til en dag på landet med noget for alle sanser.

Til høstmarkedet fører Brinkholms gartner Nikolaj Thomsen interesserede rundt i rækkerne med økologiske urter og grøntsager og forklarer, hvordan det er muligt for ham at dyrke i hånden i stor skala.

Årets festligste dag på gården
Fra kl. 11 til 16 kan man få en god snak med nogle af gårdens mange andelshavere og hinanden om økologi og lokale fødevarer. Møllen kører og producerer frisk mel, bryggerlauget fyrer op under kedlen, Brinkholms biavler fortæller om bier og honning. Alt sammen kan købes på stedet foruden naturligvis grøntsagerne i både løs vægt og i abonnement.

Børnene kan tumle sig frit i haven ned mod Tryggevælde Å, de kan prøvekøre Hans Jørgens håndbyggede specialcykler, klatre på den gamle Belarus traktor på gårdspladsen, male mel på hånddrevet kværn og presse, saft af gårdens æbler.

De kan også klappe en ged og trække far og mor med ud på en guidet tur ad Brinkholms Trampesti på begge sider af Tryggevælde Å. Cajun-musikere spiller op til en svingom på gårdspladsen.

Cafeen byder på mad af gårdens produkter, tilberedt af den socialøkonomiske virksomhed Kulturhuset Leopold i Karise. Der er naturligvis også mulighed for en Brinkholm øl til maden samt kaffe og kage.

Foruden Leopold gæsteoptræder Urtopia med urter og planter. Nina fra Klokkeblomst binder blomster og dekoration af årstidens planter. Pedersminde fra Tureby besøger høstmarkedet med geder af landrace fra gårdens bevaringsopdræt.

Økologisk Høstmarked er et vindue til Danmarks økologiske spisekammer og hele den økologiske branches fælles event, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske jordbrugere.

Se www.høstmarked.dk og om Brinkholm på landbrugslauget.dk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk