17. oktober 2019
Der skal bygges en ny moderne vaskehal i Dalby
Der skal bygges en ny moderne vaskehal i Dalby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny miljøvenlig vaskehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny miljøvenlig vaskehal
Haslev-Faxe Posten - 09. juli 2019 kl. 09:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dalby: Dalby Brugsforening bygger nu en ny moderne vaskehal, der både skåner miljøet og bilens lak, og som tilmed kan betjenes fra førersædet.

Den miljøvenlige OK-vaskehal bliver opført på hjørnet af Lindhardsvej og Sneholmgårdsvej ved siden af SuperBrugsen i Dalby. Byggeriet begynder snarest, og bestyrelsesformand for Dalby Brugsforening, Jørgen-Anker Ipsen, forventer, at kunder kan begynde at tage den nye vaskehal i brug inden årets udgang.

- Vi glæder os til at præsentere den nye effektive vaskehal for vores kunder. Den bliver monteret med nogle særligt skånsomme børster, der ikke slider på bilens lak. Og så er vi stolte over, at den er udmærket med det nordiske svanemærke, fordi den er så miljøvenlig. Og det er vigtigt, forklarer formanden.

Smart og moderne app'arat Den nye vaskehal taler sammen med OK's prisvindende app, som tusindvis af danskere allerede har installeret på sin smartphone. Med den kan man starte vaskehallen fra forsædet og blive siddende i bilen, imens den bliver vasket.

- Det er på alle måder en moderne vaskehal, der kommer til at ligge midt i Dalby. Den får et flot design, og så støjer den ikke. Men det bedste må være, at man kan starte vaskehallen med sin smartphone. Det er virkelig nemt, og jeg er sikker på, at mange bliver glade for den funktion, lyder det fra Jørgen-Anker Ipsen.

Svanemærket bilvask
I OK-kæden er langt de fleste vaskehaller svanemærkede, og den nye vaskehal i Dalby er ingen undtagelse.

Ved en konventionel bilvask bruges der i gennemsnit ca. 150 liter vand i en almindelig vaskehal. Men i en svanemærket OK-vaskehal, som den i Dalby, er nettoforbruget kun omkring 35 liter pr. bilvask. Det lave vandforbrug skyldes, at vaskehallerne er forsynet med effektive renseanlæg, så de resterende cirka 115 liter vand renses og genbruges.

Vandet, der bortledes fra vaskehallen, går til en biologisk rensebrønd, hvor bakterier "æder" de skadelige stoffer - kemikalier, olie og tungmetaller - så også spildevandsudledning belaster miljøet mindre.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk