22. september 2020
Lissi, Karen og Birgit ved det meget lange bord fyldt med gode ting som nørklerne har strikket siden nedlukningen af Danmark
gallery icon

Se billedserie

Lissi, Karen og Birgit ved det meget lange bord fyldt med gode ting som nørklerne har strikket siden nedlukningen af Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nørklerne: skønt at vi endelig kan mødes igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nørklerne: skønt at vi endelig kan mødes igen
Haslev-Faxe Posten - 09. september 2020 kl. 08:51
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kongsted: Snakken går lystigt. Der er kaffe i kopperne. De hjemmebagte boller og den hjemmelavede æblekage nydes - mens strikkepindene hviler lidt.

Haslev-Faxe Posten kiggede indenfor i Dalgården i Kongsted, for at hilse på Røde Kors Nørklerne, som samles den første torsdag i hver måned.

Eller samledes - er nok det rette ord, for martsmødet var kun lige overstået, så lukkede Danmark ned, og dermed var de månedlige hyggelige sammenkomster ikke længere tilladt - så der var meget at snakke om, da nørklerne endelig kunne mødes torsdag i sidste uge.

Men selv om de fysiske møder ikke har kunnet finde sted, har nørklerne ikke ligget på den lade side. De har alle strikket på fuld kraft, og noget af det de har strikket - og syet - siden marts lå i store bunker på et meget langt bord.

Her var der undertøj, bluser, sokker, halsedisser, tæpper og meget andet som bliver kørt til et af Røde Kors' lagre som bringer de mange gode ting ud til mennesker der har behov for det - i Danmark og det store udland.

Der var også en helt masse bamser - og dem får børn fra katastrofe - og krigsområder udleveret, så de har noget at trøste sig med.

Der er omkring 25 nørklere i Røde Kors i Rønnede - så der skal meget garn til. Derfor vil nørklerne blive meget glade, hvis nogen har garn til overs - garn som de vil donere til det gode formål.

Og selv om mange kommer med garn, så er det ikke nok til den store produktion. derfor er der også nogle der syr nogle meget flotte indkøbsposer, som sælges i Røde Kors-butikken i Faxe - og så kan der købes garn til nørklerne.

Hvis man vil donere garn til nrøklerne, er man meget velkommen til at ringe til Lissi Jensen, der har været leder af gruppen i mange år. Hun træffes på nummer 4023 0908 - men man kan også møde op i Dalgården den første torsdag i måneden mellem kl. 14 og ca. 16.30 - både for at aflevere garn, og for at være med i strikkefællesskabet med det gode formål.

Landaindsamling
Det er også Lissi Jensen der står for Røde Kors landsindsamling i Rønnedeområdet. Landsindsamlingen foregår den 4. oktober, og der er brug for mange indsamlere, fortæller hun.

Så hun hører meget gerne fra dig, hvis du vil bruge et par timer i en god sags tjeneste den 4. oktober.Ring til Lissi på 4023 0908.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk