30. maj 2020
Per Pinstrup Andersen
Per Pinstrup Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?
Haslev-Faxe Posten - 15. oktober 2019 kl. 10:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe: Vi taler alle om klima, men Per Pinstrup-Andersen taler om mad den 5. november kl. 19.00 i Posthuset, Rønnedevej 4, Faxe.

Røde Kors inviterer ikke til bagedyst, men inviterer til gratis foredrag om et af menneskehedens mest presserende problemer. "Den globale fødevaresituation."

Røde Kors har været heldig at få en af verdens største kapaciteter inden for sult og ernæring til at komme og tale om mad.

800 millioner mennesker i verden får ikke den mad, de har brug for, og en fjerdedel af jordens befolkning får ikke de basale-ste næringsstoffer; det problem vil Røde Kors gerne være med til at løse. Per Pinstrup-Andersen vil uden tvivl inspirere til at tænke nyt og minde om, at hverken sult eller underernæring er en naturlov. Det er resultat af manglende vilje til at gøre det nødvendige.

Per Pinstrup-Andersen er vokset op i Nordjylland, som 14-årig fik han arbejde som landbrugsmedhjælper, kom på Landbohøjskole i København og blev færdig som landbrugsøkonom som 26-årig. Lige siden har Per Pinstrup-Andersen stort set forsket og arbejdet i USA. Først gennem 17 år ved IFPRI, Det Internationale Forskningsinstitut for Fødevarepolitik, hvor han var generaldirektør fra 1992-2002. Siden som professor ved Cornell Universitetet og professor ved Københavns Universitet.

Der er stort set ikke den pris eller anerkendelse, som Pinstrup-Andersen ikke har høstet inden for sit felt med Verdensfødevareprisen i 2001 og Rosenkjærprisen som et par af højdepunkterne.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk