5. juli 2020
Oldermand Steen Jul foran vagtstuen som kulsvierne er ved at opføre
gallery icon

Se billedserie

Oldermand Steen Jul foran vagtstuen som kulsvierne er ved at opføre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen festival i år men kulsvierne er stadig aktive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen festival i år men kulsvierne er stadig aktive
Haslev-Faxe Posten - 10. juni 2020 kl. 11:58
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kongsted: Mange ting er anderledes denne sommer. Verden er blevet lidt fattigere. Mange ting aflyses. Således også den hyggelige Kulsvierfestival på den smukke plads ved Møllegårdens Dyretilbehør på Eskilstrupvej ved Kongsted.

- Det ærgrer os at vi må aflyse årets Kulsvierfestival, men sådan er det jo i disse tider, siger oldermand for Eskilstrup Kulsvierlaug Steen Jul.

Men selv om Kulsvierfestivalen er aflyst, så sidder de mange kulsviere ikke og kigger ud i luften. De har travlt med mange forbedringer på den smukke plads. Lige nu er de i gang med at opføre en ,,vagtstue" hvor man kan sidde i tørvejr, eller skygge, og holde øje med milen - den man bruger til at lave rigtig grillkul som i gamle dage.

Nogle af de andre bygninger bruger man også tiden på at vedligeholde og give en omgang tjære. Tjære som man selv laver efter ældgamle forskrifter.

Det foregår i en lille mile i et hjørne af naturpladsen, og tjæren udvindes af træ. Det er dog ikke alt træ man kan udvinde tjære af. Bedst er træ fra det nordlige Sverige, der er vokset meget langsomt.

Kulsvierlauget har dog også fået noget træ fra Asserbo. Her er det også vokset langsomt og har derfor en stor mængde tjære i sig. Men måske man også kan bruge andet træ. Det er de ved at eksperimentere med for tiden - og også måden hvorpå man udvinder tjæren.

I et hjørne af naturpladsen har Aleks Jensen, der ejer hele området, opført et højt udkigstårn, hvorfra man har en flot udsigt ud over landskabet, og hvorfra man kan studere de mange fugle i området. Så jo der sker en masse, selv om Kulsvierfestivalen ikke bliver til noget i år.

Man kan læse mere om Eskilstrup Kulsvierlaug på hjemmesiden kulsvier.dk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk