14. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hylleholt Kirke lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hylleholt Kirke lukker
Haslev-Faxe Posten - 14. august 2019 kl. 10:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Ladeplads: Fra 2. september til 27. oktober er Hylleholt Kirke - kirken i Faxe Ladeplads - lukket. Årsagen er at der skal laves et helt nyt indgangsparti.

Menighedsrådet har igennem en lang årrække arbejdet med forslag om at hæve terrænet foran kirken til niveaufri adgang. I dag er der to trappetrin ind til kirken, og dette forhold gør det svært for kørestols - og rollatorbrugere at komme ind i kirken.

Et andet forhold, der har stor betydning for den endelige beslutning, er de skærpede arbejdsmiljøregler i forbindelse med kistehåndtering ved bisættelser og begravelser.

Det har været svært at skaffe de nødvendige midler til dette projekt, men nu er projektet godkendt af Roskilde Stifts Kirke­gårds­konsulent, og midlerne er tilvejebragt dels ved en bevilling fra Tryggevælde Provsti og dels ved en arv fra Elsa Hilmar Fonskov, som Hylleholt Kirke modtog for nogle år siden.

I de to måneder, arbejdet strækker sig over, vil det ikke være muligt at komme ind i kirken på en forsvarlig måde. Entreprenøren, som skal udføre opgaven, vil grave i den eksisterende adgangsvej, dels for at hæve terrænet og dels for at etablere et solidt underlag for de nye chaussesten med indlagt mønster.

Ved lågen ind til kirkegården, ud mod Faxe Kalk, etableres der chaussesten i blå og grønne nuancer og i midten et mønster af granit. Chaussestenene fortsætter op til kirkens indgang hvor det ender i en halvcirkel.

Gudstjenester om søndagene vil blive afholdt i Hylleholt Sognehus, lige bag ved kirken. Her bliver et lokale indrettet som kirkerum.

Bisættelser, begravelser, vielser og dåb vil blive afholdt i kirkerne i Spjellerup, Smerup, Vemmetofte eller Hellested efter nærmere aftale med sognepræsten og kordegnen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk