26. maj 2020
Kirketjener Susanne Skjoldgaard Pedersen som dåbstræet
gallery icon

Se billedserie

Kirketjener Susanne Skjoldgaard Pedersen som dåbstræet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høstgudstjeneste og indvielse af dåbstræ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høstgudstjeneste og indvielse af dåbstræ
Haslev-Faxe Posten - 17. september 2019 kl. 11:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe: Der er høstgudstjeneste og indvielse af dåbstræ i Faxe Kirke søndag den 22. september kl. 10.30.

Igen i år vil Faxe Kirke danne ramme om en festlig og højtidelig gudstjeneste, hvor Vorherre i ord og sang takkes for liv og høst. Kirken er som sædvanlig pyntet med blomster, korn og frugt - og man synger de traditionelle høstsalmer.

Samtidig bliver Faxe Kirkes nye gyldne dåbstræ indviet, når de allerførste hjerter med september måneds dåbsbørns navne hænges på kviste og grene. Efter gudstjenesten vil der være mulighed for at tage dåbstræet i nærmere øjesyn og se de mange fine detaljer, inden der venter en auktion over høstens gaver.

Det er kirketjener Susanne Skjoldgaard Pedersen og Dalby-Tureby Husflidsforenings lærer i billedskæring, Poul Slobodziuk, der har lavet det flotte dåbstræ.

Præsten håber at se rigtig mange af sognebørnene, både store og små til søndagens gudstjeneste - og meget gerne med armene fulde af gode ting og sager fra Guds spisekammer.

Alle, der har lyst og mulighed for det, kan medbringe lidt af høstens gaver: det kan være blomster, frugt, grøntsager, brød og vin, eller hvad man nu kan finde på.

Opfindsomheden plejer at være imponerende, fortæller sognepræst Kirsten Kjær Ohms, som fortæller, at der endda kan gå budkrig i det, når der er mange, der vil sikre sig et godt glas hjemmesyltet marmelade eller en fin buket efterårsblomster. I den forbindelse minder præsten om, at det er muligt at betale med både kontanter og MobilePay.

Høstens gaver bæres ind i kirken af efterårets nye konfirmander og bagefter får konfirmanderne igen mulighed for at bruge deres armkræfter, når det hele skal bæres over vejen til Faxe Kirkes Sognehus på Præstøvej 1A, hvor der er auktion over herlighederne.

Menighedsrådet giver kaffe og kage, så der er råd til at sætte STOR pris på herlighederne. Alle indkomne beløb går ubeskåret til Faxe Kirkes Menighedspleje.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk