7. december 2019
Direktør i FGU Midt- og Østsjælland Tommy Sylvest vil give eleverne de bedste forudsætninger for at rykke sig i livet
Direktør i FGU Midt- og Østsjælland Tommy Sylvest vil give eleverne de bedste forudsætninger for at rykke sig i livet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første skoledag på den nye FGU i Faxe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første skoledag på den nye FGU i Faxe
Haslev-Faxe Posten - 08. august 2019 kl. 13:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe: Torsdag den 15. august møder 52 spændte elever op til første skoledag på FGU Midt- og Østsjællands nye skole i Faxe.

Den helt nye skole, der deler adresse med VUC Storstrøm Faxe, vil med ni almene fag og fire erhvervsfaglige temaer danne rammen om en praksisnære undervisning, der skal styrke elevernes kompetencer, så de kan komme videre i uddannelse eller job.

Med åbningen af FGU Midt- og Østsjællands skole på Præstøvvej 5 den 15. august får Faxe en helt ny uddannelsesinstitution. Dermed tager kommunen del i den begivenhed, den nye Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil kalder ,,helt enestående i dansk uddannelseshistorie."

FGU Midt- og Østsjælland er nemlig bare én af 27 nye FGU-institutioner, der skyder op landet over, og fra den 15. august driver institutionen tre skoler - nemlig i Køge, Ringsted og Faxe.

Skolernes fornemste opgave bliver at styrke de faglige, sociale og personlige kompetencer hos unge i alderen 16-24 år, så de kan komme videre i uddannelse eller job.

vil skabe resultater på de unges vegne

Efter mange måneders forberedelser ser Direktør Tommy Sylvest frem til at tage imod eleverne og for alvor komme i gang med arbejdet. Han udtaler:

- Et af vores fokusområder bliver at være resultatskabende på de unges vegne forstået på den måde, at vi i fællesskab skal give vores elever de bedste forudsætninger for at rykke sig i livet både på det faglige, personlige og sociale plan. I Danmark har vi ca. 50.000 unge, der hverken er i uddannelse eller på arbejdsmarkedet. Det kan vi ikke være bekendt. Vi ser det som vores forbandende pligt at få alle unge i vores dækningsområde med.

Borgmester i Faxe Kommune Ole Vive deltager helt naturligt i FGU-skolens åbningsdag, idet han sidder i FGU-organisationens bestyrelse, der bl.a. tæller alle borgmestre i institutionens dækningsområde; Køge, Ringsted, Faxe, Stevns og Sorø. Han glæder sig derfor til at tale til eleverne på deres første skoledag:

- Jeg glæder mig til at være med til at tage godt imod de nye elever og markere dagen, hvor en helt ny uddannelsesform kommer til Faxe. Efter mange måneders forberedelse skal FGU Midt- og Østsjælland nu endelig i gang med det, det hele jo handler om, nemlig at få styrket de her unge menneskers kompetencer, så de kan komme videre i uddannelse eller job.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk