21. oktober 2019
Et kig ned ad Hovedgaden. Til højre Gefion
gallery icon

Se billedserie

Et kig ned ad Hovedgaden. Til højre Gefion
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe Ladeplads Miniby og Park åbner på lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe Ladeplads Miniby og Park åbner på lørdag
Haslev-Faxe Posten - 30. april 2019 kl. 09:58
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Ladeplads: På lørdag den 4. maj kl. 11 åbner Minibyen og Parken i Faxe Ladeplads - så nu kan man igen se de flotte huse og hygge sig med minigolf eller nogle af de andre spil i parken.

De mange der har sin daglige gang i Minibyen, hele året igennem, arbejder lige nu på højtryk, så parken kan fremtræde flot og indbydende på åbningsdagen.

Vinteren er gået med at reparere nogle af de ældste huse i Minibyen. Flere af dem har 15 år på bagen, så murværk, tag og vinduer er blevet repareret. Selv om husene er i miniudgave, kræver de vedligeholdelse, ligesom deres storebrødre...

Nye huse er der også blevet til. Hovedgaden 46 mangler lige den sidste afpudsning, inden den kan komme på plads i parken. Det helt store arbejde ligger i øjeblikket på Boserup-bygningen der lå ved havneindsejlingen.

Bygningen er cirka tre meter lang, en meter bred og 1,6 meter høj. Kig ind på værkstedet for at se dette spændende arbejde.

Der arbejdes fortsat på havnens bolværk og inden længe kan man montere den østlige del af havnen. Det store arbejde med havnen vil tage det meste af året.

De næste huse der skal bygges er Hovedgaden 41 og 43 og udhuset til nr. 46. Tegningerne er lavet. De efterfølgende projekter bliver på Faxevej. Nr. 8 og 10 er allerede blevet tegnet.

I Minibyen har der i 6 år stået et gammelt kalktog og ventet på at nogen ville drage omsorg for dens udseende og velbefindende. Efter mange års søgen er det nu lykkedes.

Toget er flyttet ind hos ,,Hedeland Veteranbane" - så måske vil man på et tidspunkt kunne opleve det lille Schöne-lokomotiv køre på de smalsporede skinner i Hedeland ved Roskilde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk