2. juli 2020
Alternativ dimission på Hylleholt Skole
gallery icon

Se billedserie

Alternativ dimission på Hylleholt Skole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til skolen på en meget anderledes måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til skolen på en meget anderledes måde
Haslev-Faxe Posten - 29. juni 2020 kl. 13:50
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Ladeplads: Når man har gået i skole i 10 år, skal der siges farvel på en god måde - men hvordan gør man det, når Corona har lagt sin klamme hånd på hele verden og store forsamlinger er forbudt?

Vi laver da en drive-in-dimission, tænkte Hylleholt Skoles leder Linda Tadsen. Som tænkt, så gjort. Onsdag sidst på eftermiddagen kunne man derfor opleve et sælsomt syn på en del at sportspladsen tæt på skolen.

Der var talerstol på en lille scene. Foran scenen sad lærerne og kiggede ud mod alle afgangseleverne der sad på stole - med behørig afstand mellem hinanden. Og bag eleverne sad forældre, søskende og bedsteforældre i hver deres bil...

Lisbeth og Torben, der er forældre til Anna der gik ud af 9G, havde håbet på en helt normal dimission, hvor man også kunne få sagt farvel til alle de andre forældre, men når situationen er som den er, syntes de at det var et superflot arrangement.

Linda Tadsen holdt afskedstalen til eleverne, og bagefter var det de to klasselæreres tur. Morten og Carina greb det også alternativt an. De havde nemlig skrevet et vers til samtlige 42 elever. Vers der gav anledning til smil, latter og eftertænksomhed.

Supertale af Josefine
Eleverne ville ikke stå tilbage for lærerne, så Anton og Bertram holdt tale på vegne af 9.I og Josefine på vegne af 9.G - eller mest på egne vegne.

Hun leverede en fremragende tale. En tale der helt sikkert fik en tåre eller to frem i mange øjne.

- Tak Linda, fordi jeg fik lov til at komme her på den fantastiske Hylleholt Skole. Tak fordi du lod mig gå i 9.G. Tak til mine kammerater i klassen. Da jeg kom til klassen, betragtede I mig ikke som klassens tykke pige, men som mig. Som den jeg er. I har alle givet mig selvværd. Tak.

Josefines tale fik, fuldt fortjent, mange klapsalver og dyt i bilhornene med på vejen.

Herefter blev eksamensbeviserne overrakt - og så fik forældrene besked på at nu kunne de godt køre hjem, mens elever og lærere begav sig over til skolen hvor der stod en pølsevogn klar, så sulten kunne blive stillet.

Dessert var der også FLI - Faxe ladeplads Idrætsforening - havde nemlig valgt at give is til alle. Is leveret af en is-cykel. Den samme som man kan opleve køre rundt på byens strande denne sommer.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk