25. september 2020
Foto fra Frynseklinikkens besøg i Haslev
gallery icon

Se billedserie

Foto fra Frynseklinikkens besøg i Haslev
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få tjekket din hund - betal hvad du formår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få tjekket din hund - betal hvad du formår
Haslev-Faxe Posten - 12. september 2019 kl. 10:36
Af Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

Faxe: Intet er så godt som en god følgesvend - en at være sammen med, en som altid er glad, og som holder af en - altså en hund...

Også mange hjemløse, og udsatte borgere, har en hund som betyder alt for dem - men de har ofte det store problem, at de ikke har penge til at få hunden undersøgt, vaccineret eller behandlet for diverse skavanker.

Men der er hjælp at hente gennem Dyreværnet, der har en mobil klinik der kører land og rige rundt og tilbyder behandlinger og ,,serviceeftersyn" af hunden, og andre smådyr - og nu kommer Frynseklinikken, som den hedder, til Faxe.

Frynseklinikken er bemandet af erfarne dyrlæger og veterinærsygeplejersker og er udstyret som enhver anden klinik. Eneste forskel er at den altså er på hjul.

I klinikken tilbydes der almindelig konsultation, antiparasitbehandlinger, vaccinationer, ID mærkning og registrering, undersøgelser af øre- og hudproblemer, negleklip, ultralydsscanninger, tandbehandlinger, mindre operationer, diagnosticering og udredninger ved hjælp af blod- og urinprøver.

Frynses ,,far" gør det muligt
Den mobile dyreklinik er doneret til Dyreværnet af en privatperson, hvis hjerte banker for at hjælpe dyr i nød.

Donors hund hed Frynse, og da Frynse nu ikke er blandt os længere, havde donor et inderligt ønske om, at den mobile nonprofit dyreklinik skulle opkaldes efter hans elskede hund - derfor hedder den Frynseklinikken.

Er det så helt gratis at konsultere Frynseklinikken? I princippet nej - for meningen er at man betaler hvad man formår. Med andre ord så betaler man hvad man magter, men ingen bliver afvist.

Det er Udsatterådet i Faxe Kommune der nu for tredje gang, får Frynseklinikken her til kommunen. Første gang holdt den ved Paraplyen i Haslev og anden gang var det i Rønnede.

Nu er turen så kommet til Faxe. Tirsdag den 17. september mellem kl. 10 og 12 holder klinikken på Faxe Sundhedscenter - nærmere bestemt på Præstøvej 76F ved bygning F.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk